V halloweenskej nálade: tu sú 4 najstrašidelnejšie železničné trasy

Tieto vlaky poznáte z kníh a filmov.

Foto: West Coast Railways

Ak by ste radi cestovali takými vlakmi, ktoré majú za sebou nejaký strašidelný príbeh, tak na tieto si kľudne môžete kúpiť lístok.

ORIENT EXPRESS

Foto: Orient Express

Orient Express, ktorý je známy z románu Agathy Christie, skutočne existuje. Pôvodné vozne z roku 1920 kvôli atmosfére zrekonštruovali a síce v nich nestretnete Poirota, ale zamatom potiahnuté kupé a žmurkajúce svetlá vám pripomenú túto detektívku autorky – píše Euronews na svojej stránke.

PO STOPÁCH FAUSTA

Foto: Harzer Schmalspurbahnen GmbH

Známy spisovateľ, Johann Wolfgang von Goethe, sa počas svojich ciest vybral do pohoria Brocken. Na najvyšší vrch severného Nemecka, ktorý leží v tomto pohorí, sa dostanete parnou lokomotívou. Je to miesto, kde Faust zinscenoval svoju diabolskú premenu na nesmrteľného.

ROXFORT EXPRESS

Foto> Harley Plotkin

​Roxfort Express, ktorý je známy z filmov o Harrym Potterovi, je jednou z najpopulárnejších atrakcií Škótska. Ak sa nebojíte dementorov, tak kľudne nasadnite do tohto vlaku, ktorý prechádza Glennfinnanským viaduktom a vypravuje ho pravidelne pre radosť fanúšikov spoločnosť West Coast Railways.

NOČNÁ JAZDA DO ANGLICKÉHO PENZANCE

Anglické cornwalské pobrežie je obkolesené vrakmi lodí a strašidelnými príbehy o pašerákoch. Pod rúškom tmy môžete cestovať vlakom so spacími vozňami Night Riviera Sleeper z londýnskeho Paddingtonu až do historického prístavného mesta Penzace. Po tom, ako ste sa vyspali, môžete aj sami objaviť trasy pašerákov, sledovať stopy pirátskych legiend a uvoľniť sa v miestnych krčmách s pohárikom korenistého rumu.

AMI MÉG ÉRDEKELHET