Svetový rekord: Najväčšie dronové predstavenie na svete

Takmer 1 500 dronov pokorilo hneď dva zápisy v Guinessovej knihe rekordov.

Foto: Sky Elements

V texaskom mestečku North Richland Hills sa 21. 12. 2023 odohrala nevšedná udalosť. Tím Sky Elements, známy svojimi inovatívnymi predstaveniami, usporiadal dronovú šou s 1,499 dronmi, ktorá naživo vyrozprávala príbeh baletu Luskáčik.

Foto: Sky Elements

Šou na futbalovom štadióne Birdville FAAC, dosiahla výšku približne 213 metrov, čím sa stala najväčším a najvyšším dronovým predstavením nielen v Texasu, ale aj na svete.

Sky Elements sa uchádzali o dva rekordy Guinnessovej knihy - "Najväčší fiktívny charakter vytvorený viacrotormi alebo dronmi" a "Najväčší vzdušný obraz vytvorený viacrotormi alebo dronmi". S touto šou si pripísali ďalšie dva svetové rekordy, čím ich celkový počet vzrástol na impozantných päť. Tieto nové rekordy nasledujú po úspešných predstaveniach v Orlande na Floride a po oslave 4. júla v North Richland Hills.

Domovská vianočná šou

Foto: Sky Elements

Po mnohých úspešných šou po celej Amerike sa Sky Elements rozhodli predstaviť svoj príbeh priamo v North Richland Hills. Podobne ako pri drive-in kinách, diváci mohli sledovať predstavenie so zvukovým sprievodom cez rádio.

Obyvatelia rôznych vekových skupín sa usadili vo svojich autách a vychutnávali si príbeh plný čarov a hudby. V očakávaní začiatku šou zaplnili parkovisko a keď hudba vypukla, stovky dronov vytvorili fascinujúce vizuálne divadlo, ktoré rozprávalo známy príbeh Luskáčika.

Luskáčik vo vzduchu: Baletný príbeh v podaní dronov

Foto: Sky Elements

Príbeh začína na Štedrý večer, kedy malá Clara dostane ako darček čarovného Luskáčika. V noci ožije a odvádza Claru do zázračného kráľovstva. Po dramatickom súboji s Kráľom myší, kde Clara zasiahne Kráľa myší svojou topánkou, Luskáčik zvíťazí.

Foto: Sky Elements

Po víťazstve sa Luskáčik premení na princa a spoločne s Clarou putujú do Krajiny sladkostí. Tam ich privíta cukrová víla a spoločne predvedú nádherný tanec. Dronová šou vrcholí Variáciou cukrovej víly, kde baletka tancuje v zimnej kulise. Predstavenie končí bezpečným pristátím všetkých 1,499 dronov.

www.youtube.com

GUINNESS WORLD RECORD Christmas Drone Show! (1,500+ Drones)

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET