Ezzel a furcsa vállfás trükkel tartják biztonságban dolgaikat a légiutas-kísérők

Egy új tipp, hogy nyugodtabban alhass a szállodai szobádban.

egy utazó hölgy egy hotelszobában
Fotó: Shutterstock

Egy légiutas-kísérő megosztott egy szokatlan, de zseniális trükköt, amit azért talált ki, hogy nyugodtabban aludjon a szállodai szobájában, írja az Express. Mutatjuk a tökéletes megoldást, amihez semmi másra nincs szükség, csak két vállfára.

A TikTokon @flightattendantbaelee néven ismert légiutas-kísérő rendszeresen oszt meg tippeket azzal kapcsolatban, hogyan érezhetjük magunkat a lehető legnagyobb biztonságban utazás közben. Videóinak nagy része a szállodai szobák leellenőrzéséről szól: akárhová megy, az az első dolga, hogy minden ajtót kinyit – beleértve a szekrényekét is –, majd egy vállfa segítségével megnézi, nincs-e valaki a sötétítő függönyök mögött – azért nem a saját kezével, hogy még véletlenül se tudja megragadni egy esetleges támadó.

Fotó: Shutterstock

Illusztráció

Ha attól tartunk, hogy megfigyelnek minket a szállásunkon, érdemes leellenőrizni, nincs-e rejtett kamera a szobánkban – ezeket szinte mindig valamilyen résbe vagy lyukba teszik. Mielőtt kipakolnánk a bőröndünkből, nézzük végig a polcon lévő könyvek közötti hézagokat, a füstjelző berendezést, a konnektorokat, sőt, még a villanykörtéket is.

Ha gyanús, hogy a fürdőszobában lévő tükör valójában egy belülről lefóliázott ablak, amin keresztül láthat minket a szállásadó, az ujjunkkal könnyedén el tudjuk dönteni, tényleg így van-e. Ha hozzáérünk a tükörhöz, és teljesen összeér az ujjunk a tükörképpel, akkor sajnos éppen átvernek minket – egy igazi tükörben ugyanis mindig marad valamennyi távolság a kezünk és a tükröződése között.

www.tiktok.com

📍 Hotel Safety Tips! #travelers #hotelsafety #safetytips #flightattendant #staysafe #tipsandtricks #hotel #travel

Ezután pedig nem marad más hátra, mint hogy kipróbáljuk a légiutas-kísérő új trükkjét. Ő azt javasolja: akasszunk egymásba két ruhafogast, majd kössük össze velük az ajtón lévő magasabbra szerelt zárat és a kilincset. Ahogy a videóban is látszik, így senki nem tudja majd kinyitni az ajtónkat egy esetleges pótkulccsal sem, és nyugodtan alhatunk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET