Fillérekért szállhatunk meg 35 év alatt az olasz túraútvonalon

Így szeretnék, ha több fiatal látogatná meg a helyet.

Szent Jakab útja, Camino de Santiago, Spanyolország

Rendkívüli lehetőséget nyújt a Szardínia tájain végighaladó Cammino Minerario di Santa Barbara túraútvoal a 35 év alattiak számára, akiknek szinte ingyenes szálláslehetőséget biztosít a környékén található szálláshelyeken.


A Szardínia délnyugati részén húzódó Cammino Minerario di Santa Barbara nevű, 500 kilométer hosszú pálya a sziget történelmi bányászútvonalainak mentén alakult ki. A túraútvonalat már régóta használták a kirándulók, de ezt támogatandó, 2016-ban ennek a sziget önkormányzatainak összefogásával létrejött a Santa Barbara Mining Path Foundation nonprofit alapítvány.

Az útvonal 30 szakasza azoknak a bányászoknak az emlékét őrzi, akik évezredeken keresztül járták be ezeket a pályákat munkájuk révén. A változó nehézségű szakaszokon elhagyatott bányák, sziklákba vájt alagutak, szellemvárosok, az ásványi anyagok szállítására kialakított vágányok és földutakat várják a túrázókat.

Fotó: ShutterstockMasua, Olaszország.

Az út Szent Barbara, a bányászok védőszentje nevét viseli, ahogy a Cammino mentén álló apró templomok nagy része is. A kezdeményezéssel a szervezet célja az volt, hogy megismertessék az utazókkal a sziget ősi bányászútvonalait, illetve azokat az utakat, amin a bányászok munkába jártak.

Még több Szardínia: A megunhatatlan sziget: Szardínia

A 35 év alattiaknak szóló kedvezmény

A déli Iglesias üdülővárosa és az északabbra található Bacu Abis bányavárosa közötti útvonal számos települést érint, írja az Express.

A legújabb projektnek köszönhetően, ráadásul most minden 35 év alatti túrázó szinte ingyen szállhat meg azon szálláshelyek egyikén, amelyek részt vesznek a Cammino-projektben. Ehhez a hivatalos weboldal szerint először egy regisztrációs űrlapot kell kitöltenünk, majd kiválasztani, hogy a 30 szakasz közül melyiket szeretnénk kipróbálni. Ezután a voucher igénylése linkre kell kattintani és felugró űrlapon kitölteni, hogy az alapítvány felvegye velünk a kapcsolatot.

A fiataloknak szóló lehetőség becsületkassza alapú, tehát az illetékes helyeknek adományozhatunk valamennyi összeget elszállásolásunkért, de a részvételhez ki kell váltanunk a Cammino-kártyát, ami összesen 5 euróba kerül.

Olaszország varázslatos helye: A tengerparti gyöngyszem, amit Olaszország legszebb helyének választottak

A kártyát a foglalással együtt is kiválthatjuk, melyet érkezéskor, személyesen is át tudunk venni, vagy postai úton – utóbbi esetében a postaköltséget nekünk kell álnni.

A térkép itt, a szakaszok leírása itt, a jelentkezési felület pedig itt érhető el.

AMI MÉG ÉRDEKELHET