Nyaralj ingyen és alkoss Szicíliában!

Nem is ingyen, még fizetnek is! Csak létre kell hozni egy műalkotást.

Fotó: Shutterstock

Figyelem, szeptember 11-ig lehet pályázni egy kis szicíliai település pályázatán arra, hogy egy hónapig ők állják a költségeinket, cserébe pedig át kell adni nekik egy ott készült műalkotást. Hajrá, hajrá!

Arról már lehetett hallani, hogy olasz falvak mindössze egy euróért árulják a helyi, felújítandó lakásokat, most viszont a művészek járhatnak jól.

Sambuca di Sicilia települése ugyanis egy pályázattal állt elő, melynek keretében két művésznek egy teljes hónapig lehetőséget adnak arra, hogy luxuskörnyezetben alkossanak.

Fotó: Shutterstock

A pályázatra bármilyen művész jelentkezhet, az egyetlen feltétel az, hogy a művészeknek alkotásra kell fordítaniuk az ott töltött időt. Cserébe két külön rezidencia áll majd rendelkezésükre konyhával, irodával, nappalival és egy-egy ókori arab erődre néző erkéllyel.

Ez nem minden, a nyertesek markát egy 2000 eurós (nagyjából 760 ezer forintos) jutalom is üti, ráadásul további 1200 eurót (nagyjából 456 ezer forintot) adnak nekik az anyagköltségek fedezésére.

Persze ebből semmit nem kell ételre vagy közlekedésre költeni, ezeket a költségeket is a település állja.

Shutterstock

A helyi templom

Giuseppe Cacioppo polgármester szerint teljesen mindegy, milyen területen alkotnak az illetők, annyit várnak el csupán a nyertesektől, hogy készítsenek egy olyan darabot, melyet a településnek adományoznak.

„A nyertesek bármit alkothatnak, ami inspirálja őket. A lényeg, hogy az elkészült alkotás a falu utcáit díszítse, vagy ki tudjuk állítani a helyi múzeumban"

– idézi a polgármestert a Time Out.

Ideális esetben utcai installációkkal, festményekkel, illetve szobrokkal járna a legjobban Sambuca, ugyanis a polgármester egyik célja, hogy kicsit megszépítse a települést. Ennek ellenére művészeti produkciókat, verseket vagy egyéb alkotásokat is szívesen fogadnak.

Fotó: Shutterstock

Ha valakit érdekelne a lehetőség, szeptember 11-ig lehet jelentkezni. A részvételhez csupán a jelentkezési nyomtatványt kell kitölteni, illetve csatolni kell egy önéletrajzot és egy portfóliót is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET