Fagyos reggelekkel kell számolnunk a hét második felében

Visszaköszön pár napra a tél.

fagyos korlát

A hét második felében hajnalonként fagyra kell számítani az ország egyes területein. A leghidegebbnek a csütörtök éjszaka ígérkezik – közölte a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).


Az SHMÚ tájékoztatása szerint kontinensünk északi részéről – egész pontosan Norvégiából – csütörtök estétől hideg levegő érkezik dél és kelet felé.

Ezt is olvasd el! Szereted, ha nyaralás alatt jó idő van? Ez a 10 város nem fog cserben hagyni

A szakemberek szerint már március 6-án hűvösebb levegő kezd áramlani a térségbe, másnapra pedig ez az áramlás valószínűleg tovább erősödik majd.

Fotó: Shutterstock

Bártfa térségében – ahol gyakori az 1500 méteres tengerszint feletti magasság is – fokozatosan mínusz öt, míg Ógyalla régiójában mínusz három Celsius-fok körüli értékeket várnak

Az SHMÚ szerint nem várható komolyabb lehűlés az évszakhoz képest, pénteken éjszaka szinte mindenhol enyhülnek majd a széllökések, reggelre nulla fok alá hűl le a hőmérséklet.

Ez is érdekelhet: Európa legmelegebb téli desztinációja egy apró sziget

Péntek éjjelre mínusz egy és hat Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet az ország délnyugati területein, míg a völgyekben helyenként akár mínusz kilenc fokot is mérhetnek.

Az SHMÚ előrejelzése szerint csütörtök (március 7.) és szombat (március 9.) virradóra is fagyot jeleznek.

AMI MÉG ÉRDEKELHET