Hamarosan Délnyugat-Szlovákia központjába is beköltözik a McDonald’s

A régió legnépszerűbb gyorsétterme tovább terjeszkedik.

happy meal menük az utcán

Nemrégiben nyitotta meg 43. éttermét hazánkban a közkedvelt amerikai gyorsétteremlánc. Hamarosan újabb hellyel bővül a paletta, Galánta polgármestere ugyanis zöld utat adott a projektnek.


Fotó: Unsplash

Illusztráció

A Paraméter értesülései szerint Dunaszerdahely után most Galántán is megnyithatja gyorséttermét a McDonald's. A cég sajtószóvivője titokzatosan csak annyit közölt, hogy egyelőre még keresik a legmegfelelőbb helyszínt a városban, és amíg azt meg nem találják, nem szeretnének bővebben nyilatkozni.

A hír először egy november 29-én tartott lakossági fórumon röppent fel: aznap reggel „a polgármester úr aláírt egy döntést a McDonald's-ról”, mondta a gyűlésen az egyik önkormányzati képviselő, mikor a lehetséges új beruházásokra terelődött a szó.

Még kérdéses, hogy pontosan mennyit kell várnunk a galántai étteremre. Az viszont egészen biztos, hogy a McDonald’s továbbra is toronymagasan Szlovákia legnépszerűbb gyorsétteremlánca, annak ellenére, hogy hamarosan a Five Guys is megérkezik hozzánk.

Legutóbb október 19-én, Dunaszerdahelyen adtak át új McDonald's-ot – itt egyébként a cég szerint a dolgozók több mint 90 százaléka magyar nyelven is készségesen áll a vendégek rendelkezésére. A 44. szlovákiai étterem azonban valószínűleg nem Galántán fog megnyílni: Rimaszombaton már nyár óta folynak a tereprendezési munkálatok a kiszemelt területen, így minden bizonnyal ott adják majd át a következő mekit.

Fotó: Unsplash

Illusztráció

Egyébként lassan harminc éve annak, hogy a népszerű franchise megérkezett hozzánk. 1995 októberében nyitották meg az ország első McDonald’s-át Besztercebányán, az azóta eltelt három évtizedben pedig nem igazán állt meg a terjeszkedés.

AMI MÉG ÉRDEKELHET