Szlovákia rejtett kincsei a Travelhacker szerint

Nem mindig kell messzire utazni a kincsekért.

Fotó: Shutterstock
Janka Schweighoferova most kedvenc helyeire kalauzol el minket, itthon.

Helyek, amiket érdemes felkeresni

Fotó: Shutterstock

Szebellébi pincék

A nyitrabajnai (Bojná) várhely, amely az egyik legjelentősebb régészeti lelőhely Szlovákia területén. Megtekinthetők a védfal maradványai, valamint elődeink rekonstruált lakóhelyei és a felújított védfal. Ennek a helynek egyedülálló hangulata van.

Szebelléb (Sebechleby) kisközség, apró borosházakkal és tufapincékkel. Nagyszerű itt a szüret, érdemes megkóstolni a helyi tájjellegű ételeket és megtekinteni a néprajzi múzeumot.

Lissó (Lišov) község, ahol egy különleges álarckiállításon kívül egy hagyományosan berendezett hontvidéki szobát és egy kelta lakóhely hű mását is megcsodálhatjuk.

​Az én városom

www.instagram.com

M A R T I N A on Instagram: "🌿🪨 . . . #bratislava #slovakia #slovensko #pecnianskariviera #trip #travel #travelgram #dnescestujem #nature #naturephotography #nature_perfection #naturelovers #planetearth #greenplanet #greennature #view #picoftheday #photooftheday #thisisslovakia #visitslovakia #visitbratislava #beautifuldestinations #beautifulplace #forest #bytheriver #landscape #throwback"

Pozsonyban van a legtöbb barátom, és itt él a családom. Szeretek a Slavín alatti villák környékén és a Védcölöp utcára nyíló, 19. századi épületekkel övezett mellékutcákban nézelődni. Szeretem a Nivy melletti „Ötszáz Lakás” lakónegyedet is, itt általában zenét hallgatva teszek sétákat. Sokszor járom végig a Mély útat is: a francia pékségben veszek egy kávét és egy croissant-t, és a villák mentén elgyalogolok a Lourdes-i barlang néven ismert zarándokhelyre és a közeli Kálváriához. Ha a természetbe vágyom, a Hegyi parkba (Horský park) vagy a Duna jobb partja felé veszem az irányt. Nagyon szép a Pöcseni partvonal (Pečnianska riviéra) és az osztrák határig nyúló egykori katonai bunkerek hálózata.

AMI MÉG ÉRDEKELHET