Sztárok és italmárkáik a föld körül

Bor, tequila, whiskey – ki mit szeret, úgy arat!

Toszkán szőlőbirtok, mexikói agaveföld és tequilalepárló? A sztárok is szeretnének több lábon állni, így olykor merész üzleti terveket szőnek és belevágnak az italbizniszbe. Jól is teszik, hiszen sokszor egy erős név és reklámarc a legjobb marketingfogás egy induló márka számára.

Fotó: Termana


Ezek a sztárok jó esetben nemcsak a nevüket adják egy-egy italmárkához, hanem valóban a szívügyük, hogy jó minőségű terméket adjanak el. Dwayne „The Rock" Johnson például kreatívan és lazán reklámozza az idén forgalomba hozott tequiláját, a Teremanát. A márka kínálatában van ezüst (fehér) és arany tequila is, és ami a legjobb, hogy mind a honlapon, mind a Teremana és Dwayne Insta-oldalán rendszeresen osztanak meg jobbnál jobb koktélrecepteket.

Termana Blanco

Fotó: Termana


Termana Reposado

Fotó: Termana


Dwayne Johnson és a koktélok:

www.instagram.com

Login • Instagram

Matthew McConaughey és a texasi Wild Turkey

Fotó: Instagram


A színész-rendező évek óta a Wild Turkey whiskeymárka kreatív igazgatója, és sok közös munka után, 2018-ban McConaughey elérkezettnek látta az időt, hogy egy közös terméket dobjanak piacra. A Wild Turkey szeszfőzde vezetőjével, Eddie Russellel olyan italt hoztak létre, amely a színész gyökereire is utal, így született meg a Wild Turkey Longbranch whiskey, amelynek lepárlásakor a Texasban honos mesquite fát is használtak.

Fotó: Instagram


Matthew McConaughey maga meséli el a Wild Turkey történetét, és hogy miért tette le a voksát a cég mellett:

youtu.be

Introducing Wild Turkey Longbranch

A Breaking Bad – Totál szívás sztárjai és a mexikói Dos Hombres

Fotó: Instagram


Aaron Paul és Bryan Cranston a mindeni dők legjobb sorozatának megszavazott Breaking Bad – Totál szívás vége után úgy döntöttek, hogy folytatják a közös „kotyvasztást", így megalapították a Dos Hombresmezcal márkát. A tradicionális mexikói agavepárlatot általában tisztán isszák, nem koktélként, de a páros saját oldalán és közösségi média felületein a vicces reklámok mellett különleges koktélrecepteket is mutat az ínyenceknek.

Dos Hombres mezcal

Fotó: Instagram


Sting és toszkán borai

Fotó: Instagram


A zeneszerző-énekes Sting Toszkánában a Tenuta Il Palagio borászattal közösen készít borokat. A zenész azt mondja azért nevezte el az összes borfajtáját a leghíresebb számairól, mert a borai ugyanúgy a művei, mint a dalai. Az Il Palagio birtokot, szőlészetet és a rajta fekvő villát a 17. században alapították, a zenés és felesége, Trudie 1999-ben vásárolta meg és újította fel az egészet, és fogott bele a szőlőtermesztésbe, borkészítésbe. A képen az énekes épp egyik legjobb terméküket, a 2018-as Sister Moont kóstolgatja, de érdemes a galéria is belelapozni, ahol a csodás birtokra is bepillanthatunk.

2018-as Roxanne száraz fehérbor


Message in a Bottle 2018-as vörösbor


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Fotó: Instagram


Sam Neill és új-zélandi bora

Foró: Two Paddocks


Elérkeztünk egy másik kontinensre és klímára, Sam Neill színész bár Írországban született, a családja Új-Zélandról származik, így mikor 1954-ben visszatértek Új-Zélandra, övék lett az ország legnagyobb italkereskedése, a Neill and Co. A fiatal Samnek vérében van az italkészítés, a vagyonából Two Paddocks néven jó néhány évvel ezelőtt borászatot alapított, de ahogy ő fogalmaz, ez az életstílus inkább az elhivatottságról, mintsem a sikeres üzletről szól.

„Szeretném, ha a szőlőskertem kisegítene engem, de attól tartok, épp fordítva történik. Ez egy hihetetlenül idő- és pénzigényes üzlet. Nem csinálnám, ha nem lenne ennyire kielégítő és szórakoztató."

Foró: Two Paddocks


Foró: Two Paddocks



AMI MÉG ÉRDEKELHET