A repülőtér, ahonnan nem akarsz továbbmenni

Ázsia legnagyobb repterén azt kívánod, hogy sok-sok időd legyen az átszállásra.

Fotó: Shutterstock
Szingapúr a legdrágább és cserébe a legbiztonságosabb városok egyike, illetve törpeállam Délkelet-Ázsiában. Ahhoz képest pedig, hogy csupán 5 millióan élnek itt, a repülőterük tényleg a világ legjobbja. Ha arra járunk, szánjunk időt a Changi reptér szuper szolgáltatásaira is!

A szingapúri Jewel Chiang repülőtér nemcsak Ázsia, de a világ egyik legnagyobb repülőtere, amely valójában nem a méretei miatt szerzett hírnevet a világjárók között, hanem azért, mert egyszerre botanikus kert, játékterem és játszótér – és nem csak gyerekeknek.

Zöld vidámkert

Fotó: Shutterstock

2019 óta választják meg minden évben a világ legjobb repülőterének a szingapúri közlekedési csomópontot, az ázsia és óceániai csatlakozások nagy része ezen a reptéren zajlik, az pedig nem mindegy, milyen körülmények között kell órákat vagy akár fél napot várnunk a gépünkre... Bár a Changi repülőtér már 1981 óta létezik, a 2019-ben átadott Jewel fejlesztésnek köszönheti igazán nagy népszerűségét. A repülőtér 137 ezer négyzetméteres új részén van a központi üvegkupolás rész, amely alá egy esőerdőt telepítettek és egy 40 méter magas vízesést – Rain Vortex – építettek. A botanikus kertben 100 növényfaj él, de van a Changi repülőtéren még napraforgóföld, kaktusz- és pillangókert, tükörlabirintus, mászófal, Canopy Park és több hatalmas beltéri csúszda is.

Esik az eső? Ugorjunk ki a reptérre!

Fotó: Shutterstock

Bárcsak késne a gépem!

És itt nincs vége a szórakoztatásnak, mert természetesen van játékterem, amiben nyerőgépek és szimulátorok is helyet kaptak, valamint az egész Jewel szórakoztató komplexum egyben egy hatalmas bevásárlóközpont is. Úgy tervezték a repteret, hogy akár egy egész napot is el lehessen úgy tölteni, hogy egyik korosztály se unatkozzon. Sőt, valójában nemcsak átutazóknak szánták, hanem a helyi lakosok számára is betölti egy modern, fedett, nagyvárosi vidámpark funkcióját.

Videón a szuperjátszótér:

www.instagram.com


AMI MÉG ÉRDEKELHET