Miért utazzunk a húsvéti szünetben épp a Tátra lábához?

Felejthetetlen élmények várnak – nem csak a hegyek tetején.

Poprdá, távolban a Tátra

A húsvét remek alkalmat kínál arra, hogy testileg és lelkileg is feltöltődjünk. A Tátra és a lábánál fekvő Poprád városa tökéletes úti cél lehet ehhez.

A fővárostól szűk három óra autó- vagy vonatútra található a csodálatos panorámájú Poprád, amely közvetlen a Tátra lábainál terül el. Bár az évnek ebben a szakaszában a települést körülhatároló hegyormok még havasak, a városban járva már erős tavaszi napsütéssel találkozhatunk.

Ez is érdekelhet: Szlovákia büszkesége: a Tátrai Nemzeti Park

www.instagram.com

Aki síelni vágyik, az utolsó napokat kihasználva, felmehet a síközpontokba, azonban Poprád szívében is remek lehetőségünk nyílik a teljes kikapcsolódásra – akár az Aquacityben. Mi lehetne pihentetőbb a hűsítő medencéknél és a gőzölgő szaunáknál ebben az időszakban?

A vizes program után a macskaköves belvárosban felkereshetünk hangulatos éttermeket és kávézókat, vagy akár körbenézhetünk az ünnepre felkészült üzletek polcain is.

Ha viszont nem maradnánk csakis az 50 ezres település határain belül és közelebb merészkednénk a hegyekhez, ajánlott meglátogatni a közeli Ótátrafüred gyönyörű faluját. Itt találjuk a Hrebienok csúcsára vezető siklót is.

Mit kóstoljunk húsvétkor?

www.instagram.com

Egyetlen húsvét sem telhet el kiadós étkezések nélkül. A hagyományosnak mondható sonka-tojás párosításon kívül pedig számos további finomságot érdemes kipróbálnunk, ha már a Tátra különböző régióiban járunk.

Ezt is nézd meg! A népszerű szlovák húsvéti ínyencség: így készül a hrudka!

www.instagram.com

Egyik kihagyhatatlan étel a šúľance, amely egy vajjal, cukorral és mákkal kevert, édes, vajas nudlikból álló fogás.

Bár nem tartozik a leglátványosabb ételek közé, ha tradicionális húsvéti édességre vágynánk, ez lesz a legjobb választás.

AMI MÉG ÉRDEKELHET