Ez a 3 hely tökéletes úti cél a tavaszi szünetre

Ha elutaznánk lazítani.

A ciprusi Ayia Napa strand

Fotó: Unsplash

A kora tavaszi szezon tökéletes időszak az utazásra, mivel ilyenkor még nincs annyi turista a legtöbb helyen. Az alábbi három hely kiváló, ha a tavaszi szünetet külföldön töltenénk.


Lisszabon, Portugália

Fotó: Unsplash

Bár az időszámításunk előtt 1100 körül már lakott Lisszabon 1755-ben egy hatalmas földrengés következtében szinte teljesen megsemmisült, az azóta újjáépült város az egyik legszeebb európai úti cél. Ennek oka többek között virágzó kultúrája, gyönyörű, színes azeulejo-csempékkel ékesített házai, hangulatos strandjai és világszerte elismert gasztronómiája – például a portói régióhoz hasonlóan kiemelkedő minőségő borai.

A street art művekkel teli Lisszabonban található ráadásul Európa egyik legérdekesebb felvonója, a 45 méter magas, neogótikus Santa Justa is.

Ha Olaszország felé vennénk az irányt az előszezonban: Ezeket a tengerparti olasz falvakat még a főszezon előtt érdemes meglátogatni

Ciprus

A gyönyörű hegyvidéki tájairól, gazdag történelméről, finom mediterrán konyhájáról ismert Ciprust imádják a turisták, rádásul szinte mindig jó idő van itt. Ciprus ideális a lazítani, strandolni vágyók, de a túrázok számára is.

Előbbiekek érdemes meglátogatnia a Ciprus északi részén lévő Karpass érintetlen szabadstrandjait, míg utóbbiaknek nem érdemes kihagynia a Troodos-hegységben rejtőző Kykkos-kolostort, a sziget egyik legmagasabb vízesését, a Millomeris-vízesést és a Dipkarpaz Nemzeti Parkot sem.

Olcsó tavaszi utazáshoz: Ez a lenyűgöző európai főváros tökéletes választás, ha olcsón utaznánk tavasszal

Dubaj, Egyesült Arab Emírségek 

A világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjának számító Dubajban alig esik az eső, és az átlagos tavaszi hőmérséklet is 25 Celsius-fok környékén mozog, így tökéletes márciusi-áprilisi úti cél.

Az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városában biztos nem fogunk unatkozni, a Burdzs Kalifától kezdve a Dubai Mallon át egészen a sivatagi túrákig, a városban bőven akadnak olyan tevékenységek, melyeket imádni fogunk.

Kellemes, nyári időjárása miatt Dubajban ekkor már jót strandolhatunk is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET