Ez a lenyűgöző európai főváros tökéletes választás, ha olcsón utaznánk tavasszal

Az ország tengerpartjai is egyre népszerűbbek.

Tirana, Albánia

Bár az albán tengerpartokról egyre több turista áradozik, a balkáni ország fővárosáról kevesebb szó esik. A rendkívül olcsó, mégis gyönyörű Tirana azonban tökéletes úti cél, ha egy pár napra kiszakadnánk a dolgos hétköznapokból a tavasz beköszöntével. A színes épületeiről és élénk éjszakai életéről ismert város tele van kultúrával, és még családbarát programokat is találunk.

A 900 ezres albán fővárosnak már a klímája is különleges, hiszen ez Európa egyik legnaposabb helye, ahol évente több mint 2500 órán át süt a nap. És ez miért fontos? Mert tavasszal nyári hangulatba kerülhetünk.

A város a kultúra szerelmeseinek is kedvez, ugyanis számos történelmi látnivalót csodálhatunk meg itt.

Többek között az 1300-as évekből származó tiranai várat, valamint az 1800-as évek elején épült Et'hem Bej mecsetet.

Ezt is olvasd el! Ez az 5 európai úti cél tökéletes, ha tavaszi kiruccanásra vágysz

www.instagram.com

Az albán főváros egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága a Bunk Art, amely egy 1970-es évek végéről származó atombunker, ahol az ország kormánya élt volna egy nukleáris támadás esetén. Ma már azonban múzeumként működik, ahol egymás után járhatunk végig több művészeti és történelmi tárlatot.

Ezen kívül létezik még egy Bunk Art 2 nevű múzeum is, amelyet az albán kommunista rezsim alatti rendőri brutalitás áldozatainak szenteltek – olvasható az Express cikkében.

Ez is érdekelhet: 4 csodás belföldi helyszín, ha kirándulással indítanád a tavaszt

www.instagram.com

A történelmi emlékeken túl családbarát programból sincs hiány: a Balkán leghosszabb drótkötélpályája, a Dajti Express mindössze negyed órára található a városközponttól. A városban lelhető fel még a csdaszép Parku i Madh is, amely tökéletes hely egy kiadós sétára. A 230 hektáros, mesterséges tavat körülvevő zöldövezetben egyből elfeledkezünk arról, hogy egy modern fővárosban tartózkodunk.

A szállás, helyi programok és közlekedés is kifejezetten pénztárcabarát.

A márciusi-április időszakban pedig már 100 euró alatt is találunk retúr repülőjegyeket Pozsony és Tirana között.

AMI MÉG ÉRDEKELHET