Týmto ste ešte tekvicovú polievku neochutili – bude však dokonalá

Plná vitamínov a minerálnych látok.

Foto: Shutterstock

Čerstvá krémová tekvicová polievka je bohatá na výživné látky, ktoré vás zohrejú počas studených zimných dní. Popri dobre osvedčenom korení, ako je napríklad čierne korenie a škorica, môže byť podľa Vince tajomstvom najchutnejšej tekvicovej polievky pivo.

V mnohých národných kuchyniach radi používajú pivo do polievok a perkeltov, aby dodali jedlám orechovú, trochu pikantnú chuť. Tento alkoholický nápoj sa dokonale hodí k takej zelenine ako je tekvica, zemiak, cibuľa a mrkva.

Foto: Unsplash / Nick Collins

Ak máte obavy, že pridaním piva pridáte do inak zdravej krémovej tekvicovej polievky kalórie, nemusíte ich mať!

AJ KEĎ FĽAŠA PIVA V SKUTOČNOSTI OBSAHUJE 150 - 200 KALÓRIÍ, NÁJDETE V ŇOM AJ VITAMÍN A, B, C A E, HORČÍK, FOSFOR, SELÉN A ANTIOXIDANTY, ČIŽE VÔBEC NEMÔŽE BYŤ REČ O PRÁZDNYCH ŽIVINÁCH.

Naviac, veľkú časť kalórií obsahuje alkohol, ktorý sa aj tak počas varenia odparí.

Ku krémovej tekvicovej polievke sa najviac hodí nejaký ležiak. Ak tento trik chcete použiť aj pri iných jedlách, dajte pozor na to, ktorý druh piva sa hodí ku ktorému jedlu.

Foto: Shuttertock

Vyberte si svetlé pivo, keď pripravujete polievku, kurča alebo na pive upečenú rybu. Tmavé pivá sa viac hodia k jedlám z červeného mäsa, ako je hovädzí perkelt a úplne dokonalé sú k pácovaniu diviny a jahňaciny. A keď máte možnosť, vyhnite sa vareniu s Ipou, keďže tento nápoj môže kvôli množstvu chmeľu spôsobiť, že jedlo bude horké.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET