Delfinek tűntek fel a Temzében

Gyorsan videóra is vették a nem mindennapi eseményt.

Óceánból kiugráló delfinek

Fotó: Unsplash

A kelet-londoni Canary Wharf negyed közelében tűnt fel egy úszkáló delfincsapat a Temzében. Látványuk meglepte a járókelőket, de az azóta is néha feltűnő delfinek hamarosan újra a tenger felé vehetik az irányt.

A delfincsapatot a Temze-gátnál és a Greenwichnél vették észre a parton sétálók február 19-én, másnap pedig egy csónak belsejéből rögzített videófelvételen is jól látszódott, ahogy egyikük a vízből kiugrott, majd visszavetette magát a folyóba.

twitter.com

A delfinekről még február végén is több felvétel készült, és úgy tűnik, akár nyolc-tizen is vannak.

„Csak három-négyet sikerült videóra vennem, de a kamerán kívül körülbelül hatot-nyolcat láttam még. Mindannyian egy csoportba tömörülve tartottak a Tower Bridge felé"

− mesélte a fenti videó készítője.

Ez is érdekelhet: Az idő otthona: Greenwich

www.youtube.com

Dolphins filmed swimming next to boat in River Thames

A helyi hatóságok a járókelőket is felszólították, hogy ne próbálják megzavarni a delfineket, ha esetleg észreveszik valamelyikőjüket.

„Fontos, hogy ne zavarjuk meg őket, hogy maximalizáljuk annak esélyét, hogy saját erejükből visszatérjenek a nyílt tengerre"

idézi a Standard az egyik legnagyobb brit állatjóléti szervezet, az RSPCA szóvivőjét.

Olvasd el ezt is! Tuti tippek - Mit nézhetünk meg Londonban teljesen ingyen

Bár sokak számára meglepő a delfincsapat feltűnése a nagyvárosban, a RSPCA szerint természetes jelenségről van szó. Mint írják, a delfinek gyakran kerülnek kikötőkbe vagy folyókba, például a Temzébe, és elég nagy távolságot képesek megtenni a szárazföld belseje felé – általában csak táplálék után kutatnak, majd utána újra megtalálják az utat a tenger felé.

AMI MÉG ÉRDEKELHET