4 tipy na glamping v Maďarsku

Glamping sa dostáva na zoznam cestovateľských plánov čoraz viac ľudí. Za touto formou oddychu v prírode pri zachovaní trochu luxusu nemusíte cestovať ďaleko. Stačí sa vydať k našim južným susedom.

Foto: Lotus Glamping

O luxusnom kempovaní, alias glampingu, sme vám už v Drive magazíne písali. Čaru glampingu prepadáva stále viac ľudí a niet sa čomu čudovať. Ruku na srdce – koľko z vás by šlo kempovať, keby ste dostali pridanú hodnotu ku krásnej prírode v podobe mäkkej postele či kúpeľne?

Homoki Lodge, Ruzsa

Foto: Homoki Lodge

„Homoki“ znamená v maďarčine „piesok“, čo je pocta zemi, kde kedysi sídlili Maďari cválajúci z ďalekých stepí Ázie. Homoki Lodge sa nachádza v areáli bývalej farmy z 19. storočia, v pokojnej odľahlej lokalite, 7 km od obce Ruzsa. Ubytovanie ponúka okrem relaxovania vo fínskej saune, veľkej záhrady s krytou terasou a vonkajším bazénom aj prehliadky vidieka z konského sedla. V tradičnej reštaurácii s hlinenou pecou si vychutnáte pokrmy maďarskej aj medzinárodnej kuchyne. K dispozícii máte priestor na posedenie s kozubom a súkromná kúpeľňa so županmi a papučami. Najviac vám však učaruje otváracie kupolové okno priamo nad posteľou a poskytne vám pohľad na hviezdami posiatu oblohu. Vďaka klimatizácii sa tu ubytujete celoročne. Termálne kúpele Mórahalom sú vzdialené 9 km. Do Segedínu sa dostanete autom za 30 minút.

Batul kert, Mencshely

Foto: Batul kert

Luxusné stanovanie s výhľadom do záhrady a terasou si vychutnáte približne 22 km od opátstva Tihany. V luxusnom stane sú k dispozícii uteráky, župany, pohodlná posteľ, príslušenstvo na prípravu kávy a čaju, ale aj vonkajší kozub. Stan tiež disponuje strešným oknom, a tak môžete v noci pozorovať hviezdy aj tu. Vila sa nachádza 5 minút chôdze od centra mesta Mencshely. K vyhliadke Rímska strážna veža sa autom dostanete za 10 minút. V blízkosti sa nachádza zámok Sümeg, zrúcanina Pavlovho kláštora a akvapark Annagora.

Lotus Glamping, Tiszalök

Foto: Lotus glamping

Pre vychutnanie si najväčšej pohody je pre vás pripravený špeciálny stan 20 m2 so 4-hviezdičkovým hotelovým luxusom. Nábytok, použitie materiálov a osvetlenie vytvárajú dokonalú skrýšu v lone prírody. K dispozícii je klimatizácia, kozub, wifi, smart TV, Netflix, posteľ veľkosti king, plyšové koberce, uteráky a župany, solárium, selfie stena, BBQ gril, vyhrievaná vírivka a samozrejmosťou je aj parkovacie miesto. Dokonalé okolie dotvárajú 30-ročné stromy. K dispozícii je jedálenský kút, kuchyňa s rúrou, mikrovlnnou rúrou a hriankovačom, ale aj bicykle a motorový čln pre ešte lepšie spoznanie okolia.

Mecsek Szíve Glamping, Magyarszék

Foto: Mecsek Szíve Glamping

Luxusný kemping v srdci Mecseku sa postará o uvoľnený zážitok v krásnom prostredí. Je ideálnym miestom pre páry, ale aj rodiny, ktoré hľadajú únik od hlučných miest, aby si oddýchli a načerpali nové sily. Kupolový stan s rozlohou 45 m2 podčiarkuje svojím vzhľadom pocit slobody a vzťah k prírode popri modernom vybavení. Vďaka klimatizácii a kúreniu je možné využiť ho celoročne. Stan má wifi pripojenie so satelitnou TV. Dobre vybavená súkromná kuchyňa, jedálenský stôl pre 4 osoby, terasa s výhľadom na hory a vonkajší kozub ponúkajú dokonalý zážitok. Navštívte neďaleké centrum Cella Septichora, ktoré je zapísané na Zozname svetového dedičstva UNESCO. Kultúrna štvrť Zsolnay je vzdialená 22 km a kostol Panny Márie v centre mesta Candlemas 23 km.

AMI MÉG ÉRDEKELHET