Slovenské podcasty, ktoré si  nechajte ujsť

Jedným z najkľúčovejších aspektov podcastov je ich rozmanitosť. Existuje nekonečné množstvo žánrov a tém, ktorým sa venujú, čo umožňuje poslucháčom nájsť podcast, ktorý zodpovedá ich osobným záujmom a preferenciám. Pozrime sa na pár z nich.

Nahrávacie štúdio pre podcast
Foto: Unsplash / Austin Distel

Podcasty ponúkajú neobmedzenú paletu obsahu a tém pre poslucháčov z celého sveta. Atraktívnymi ich robí ich prístupnosť – môžete ich počúvať kedykoľvek a kdekoľvek, či už ste doma, za volantom, športujete, venčíte psa, v práci alebo cestujete. Hrajú dôležitú úlohu v súčasnej spoločnosti tým, že ponúkajú platformu na slobodné vyjadrovanie a zdieľanie myšlienok.

Užitočný tip: Ako si vybrať slúchadlá

Krimi podcast

Autorom podcastu Vražedné psyché je fanúšik detektívok Richard Mažonas a stálym hosťom je jeho starý otec, dlhoročný súdny znalec z oblasti psychiatrie, MUDr. Svetozár Droba. Podcast je zameraný predovšetkým na sériových vrahov a ich myslenie. „Vypočujte si, čo všetko sa skrýva za ich ohavnými činmi. V každej epizóde tejto true crime série si priblížime konkrétny prípad z histórie nielen slovenskej kriminalistiky. Konanie vraha analyzujeme s dlhoročným súdnym znalcom z oblasti psychiatrie,“ uvádza sa v opise podcastu (https://www.zabavavpodcastoch.sk/podcast/vrazedne-psyche/).

Lekársky podcast

Podcast Doktor má filipa odkrýva, čo sa deje za dverami ambulancie slovenských nemocníc s Jozefom Fatrsíkom, doktorom z urgentného príjmu v nemocnici SVET ZDRAVIA v Galante.

Horský podcast

LAJF podcast je podcast o horách a horskom športe, v ktorom môžete počuť slovenských a českých bežcov, ultra bežcov, horolezcov, skialpinistov, cyklistov či iných dobrodruhov. Práve títo ľudia majú nazbierané skúsenosti a prežité zážitky, ktoré veľa povedia i poučia. Cieľom týchto rozhovorov je šíriť tieto športové príbehy a inšpirovať tak ľudí k pohybu a láske k horám.

Vedátorský podcast

Nachádza sa život mimo našej planéty? Aké ničivé sú sopky a ako znie vesmír? Ako možno prebiehal Veľký tresk? O takýchto otázkach v podcaste Vedátor pútavo diskutujú každý týždeň Jozef a Samuel.

Podcast o histórii

Dejepis inak názov podcastu presne zodpovedá obsahu. Nečakajte tak klasický dejepis s nudnými hodinovými historickými prednáškami. Sandra je vyštudovaná učiteľka v odbore dejepis a filozofia a ponúkne vám odpovede na najzaujímavejšie otázky z histórie či iných spoločenských vied.

Zahraničné témy v angličtine

Podcast The Daily, produkovaný The New York Times, ponúka hlboký ponor do jednej alebo dvoch hlavných správ dňa a poskytuje kontext, analýzu a rozhovory s novinármi a odborníkmi.

Spomenuté podcasty nájdete na všetkých známych streamovacích platformách, smelo do ich objavovania!

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET