Toszkánába utaznál, de nem hiányzik a tömeg? Mutatjuk, hová menj!

3 gyönyörű, elfeledett várost mutatunk meg.

Olaszország egyik legnépszerűbb régiója az utazók körében egyértelműen Toszkána. Ennek köszönhetően viszont rengetegen látogatják és sokszor nagy a tömeg. Ha szeretnéd elkerülni, de vágysz a festői tájra, akkor mutatjuk azokat a városokat, melyeket méltatlanul alul értékelnek.

Az International Living utazási iroda ügyvezetője, Jennifer Stevens megjegyezte, hogy a régió vidéki helyei más életstílust kínálnak, ami tökéletes választás, ha pihentető nyaralásra vágynánk.

„Ha lemerészkedünk a jól kitaposott turistaútról, rájöhetünk, hogy Olaszország sokkal megfizethetőbb, mint azt gondolnánk. Valójában egy olyan ország, amely még szerényebb költségvetés mellett is magas életszínvonalat és felejthetetlen kalandokat kínál."

1. Lucca

Photo by Cristina Gottardi on Unsplashbrown and white concrete buildings under blue sky during daytime

Ha Toszkánába látogatunk, a szakértő szerint nem hagyhatjuk ki Lucca meglátogatását.

A helyiek Città d'arte-nak, azaz a művészet városának nevezik a középkori települést, mely számos gyönyörű épületnek ad otthont a városközpontban. A látogatók a saját bőrükön érezhetik a történelmet, hiszen Luccában hosszú-hosszú évek múltán is a remekül megőrzött emlékműveket csodálhatunk meg.

A várost körülvevő fal, amelyet a római korban építettek, hogy távol tartsák a betolakodókat, a mai napig áll.

2. Arezzo

Photo by Alexander Henke on Unsplashpeople walking on street near brown concrete building during daytime

Toszkána másik része, amelyet a szakértők szerint érdemes felvennünk a bakancslistánkra, az nem más, mint Arezzo.

A város egyes részein, köztük a központban olyan épületeket csodálhatunk meg, amelyek évszázadok óta Arezzo részét képezik. Ilyen például a Medici erőd romjai, amelyet hagyományos szőlőültetvények vesznek körül. Mindazonáltal a város alsó része jóval később épült, és minden olyan funkciót és szolgáltatást tartalmaz, amelyre az embereknek szükségük lehet az otthonuktól távol töltött idő alatt.

3. Volterra

Shutterstock

Toszkánában járva egy szintén kihagyhatatlan állomás Volterra – ami egy kisebb domb tetején található város, lenyűgöző panorámával.

A hivatalosan Alabástrom városának nevezett Volterra arról híres, hogy számos neves szobrász lakta egykor a környéket, és sokan azt állítják, hogy ez az egyik legszebb város egész Olaszországban. A mintegy 10 500 lakossal rendelkező település nem túl nagy, azonban minden ízlésnek megfelelő csemegeboltok, borozók, kávézók és éttermek széles választékát kínálja.

AMI MÉG ÉRDEKELHET