​Pláž a milióny aktivít: 3 slnečné destinácie na jarné dni

Ak by ste potrebovali inšpiráciu.

Cyprus

Foto: Unsplash

Zima sa skončila, začína sa predsezóna: miernejšie jarné mesiace sú ideálnym časom na preskúmanie destinácie pred letnými davmi. S blížiacimi sa predĺženými víkendmi a jarnými prázdninami za rohom máme pre vás tri slnečné destinácie, ktoré vás na jarných prázdninách nesklamú!

LISABON − PORTUGALSKO

Hlavné mesto Portugalska bolo osídlené už okolo roku 1100 pred Kristom. Hoci mohutné zemetrasenie v roku 1755 v podstate zrovnalo celé mesto so zemou, Lisabon bol odvtedy obnovený a stal sa jednou z najvýznamnejších európskych destinácií.

Je to vďaka jeho historickým pamiatkam, prekvitajúcej kultúre, nádherným plážam a svetoznámej gastronómii, ako aj vďaka jeho vínam, ktoré sú rovnako kvalitné ako vína z regiónu Porto.

Mesto je tiež domovom nádherného pouličného umenia, nehovoriac o dlaždiciach azeulejo, a jedného z najzaujímavejších výťahov v Európe, neogotického Santa Justa, ktorý dosahuje výšku 45 metrov.

​CYPRUS

Čistá obloha a krásne pláže patria k faktorom, ktoré robia ostrov obľúbeným medzi cestovateľmi. K tomu všetkému prispieva hornatá krajina, bohatá história a vynikajúca stredomorská kuchyňa. Cyprus je tiež ideálny na pešiu turistiku, môžete napríklad vystúpiť ku kláštoru Kykkos ukrytému v pohorí Troodos alebo navštíviť jeden z najvyšších vodopádov na ostrove, vodopád Millomeris.

Nenechajte si ujsť nedotknuté pláže Karpass na severe Cypru a potápajte sa v krajine národného parku Dipkarpaz.

Prečítajte si aj: Čaro jari na Cypre

​DUBAJ − SPOJENÉ ARABSKÉ EMIRÁTY

Dubaj, jedna z najväčších metropol na Blízkom východe, je ďalšou destináciou, kde si na jar môžete užiť veľa slnka. V meste takmer neprší a priemerné jarné teploty sa pohybujú okolo 25 stupňov Celzia.

Veľkosť Dubaja tiež znamená, že si tu môžete vybrať z množstva aktivít, od Burdž Chalífa cez nákupné centrum Dubai Mall až po prehliadky púšte - je tu nekonečne veľa možností, ako sa zabaviť. Navštívte observatórium Sky Views, zošmyknite sa 85 metrov po sklenenom tobogane Sky Slide alebo obdivujte svetelné predstavenia v 12 tematických miestnostiach centra Aya Universe.

Plavky tiež nemusíte zamykať do skrine, pretože v Dubaji sa v tomto ročnom období môžete opaľovať na pláži.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET