Tajomstvom dokonalého volského oka je zelenina, ktorá sa do jedla ani nedostane

Jednoduché ako facka. S týmto trikom za bagateľ môžu byť obľúbené raňajky bezchybné.

Foto: Shutterstock

Upiecť volské oko okrúhle je zvláštne dobrý pocit, hlavne vtedy, keď ho dávate na podobne okrúhly typ pečiva , ako je napríklad hamburgerová žemľa alebo bagel. Na tento účel existuje špeciálna pomôcka - forma z nehrdzavejúcej ocele na prípravu volského oka. Ale čo ak ju práve nemáte k dispozícii? Nuž, v tomto prípade potrebujete len väčšiu cibuľu.

Podľa Vince sa vám tento trik osvedčí najmä pri kempovaní, alebo v takom ubytovaní, kde máte len najnutnejšie kuchynské pomôcky. Našťastie sú krúžky z väčšej cibule dokonale okrúhle, preto budú mať aj volské oká dokonalú formu. A plusom je tiež, že s touto pomôckou nám odpadne aj umývanie riadu.

Foto: Shutterstock

Nakrájajte cibuľu tak, aby boli krúžky minimálne pol centimetra hrubé. Je to kvôli tomu, aby vajce nepretieklo cez okraj. Potom si zvoľte krúžok cibule, ktorý zodpovedá vašim predstavám a použite ho. Ak chcete dať volské oko na nejaký sendvič, kľudne priložte krúžok na žemľu a prirovnajte veľkosť.

Do panvice dajte trochu oleja a umiestnite naň krúžky cibule. Nakoniec do nich vklepte vajce a rozlejte ho pravidelne v krúžku a upečte ho tak, ako zvyknete.

Foto: Shutterstock

Táto technika dokonale funguje aj pre prípravu frittaty. Namiesto toho, že surové vajce vylejete priamo do cibuľového krúžku, dajte ho nasjkôr do misky a vyšľahajte, aby sa žĺtko a bielko spojilo. Pridajte syr, zeleninu alebo nejakú šunku, okoreňte podľa chuti, vylejte túto zmes do krúžku a upečte do takej konzistencie, akú chcete mať.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET