Az alig ismert európai úti cél, ami trópusi környezetével egyből lenyűgöz

Annyira gyönyörű, hogy egyből rabul ejt.

Azori-szigetek, Portugália

Megérdemelten hasonlítják az utazási szakértők Hawaiihoz a Portugáliához tartozó Azori-szigeteket: a hegyekkel és zöld erdőségekkel borított tájtól egyből leesik az állunk, a tengerpartokon pedig mindent átjáró nyugodtság tapasztalható. És a legjobb: kifejezetten kedvező a pénztárcánknak.

Az Azori-szigetek fantasztikus kultúrájával, csodálatos tájaival és ízletes konyhájával várja a látogatókat – mindezt úgy, hogy a hely egyedi atmoszférája egyáltalán nem megfizethetetlen.

Az eurochange szakértői a Portugáliához tartozó szigetet az olcsó desztinációk közé sorolta 2024-es felmérésében.

Ezt is nézd meg! Madeira, az örök tavasz szigete

Az Azori-szigetek a kalandorok paradicsoma. Az Atlanti-óceán közepén, az Egyesült Államok és Portugália között található, összesen kilenc vulkanikus szigetből áll

– nyilatkozta Laura Evans-Fisk utazási szakértő.

www.instagram.com

A trópusi környezet változatos tájjal büszkélkedhet: itt a vulkánoktól kezdve a mélyzöld mezőkön át a ragyogó kék vizekig és a hortenziákkal teli mezőkig minden megtalálunk. Fisk szerint:

Az a tény, hogy minden szigetet tengerpart vesz körül, azt jelenti, hogy rengeteg gyönyörű, rejtett strandot fedezhetünk fel, és nem valószínű, hogy tömegekbe botlanánk.

Mindezt megfizethető áron

Az Azori-szigetek egyedülálló tájai mellett remek lehetőségeket kínál a pénztárcabarát nyaraláshoz is.

Szállást például már 70 euró/éj áron is találunk.

Ez is érdekelhet: Vulkánok szigete: Hawaii

www.youtube.com

When to go to the Azores

Ami pedig az éttermi árakat illeti: egy háromfogásos – helyi ízeket felvonultató – vacsora 30-50 euróból kijön az Express cikke szerint. Ha pedig egy hideg sörre vágynánk, azt is kedvező áron kaphatunk, átlagosan ugyanis 1,5 euró körül mozog az ára.

Legközelebb a bécsi repülőtérről megy közvetlen járat a régióba. Ha megfelelő időben elkezdjük a tervezést, akkor akár már 400 euró körüli áron elérhetőek a repülőjegyek.

AMI MÉG ÉRDEKELHET