A tökéletes tükörtojás titka egy olyan zöldség, ami az ételbe nem is kerül bele

Pofonegyszerű, filléres trükkel lehet hibátlan a kedvenc reggelink.

tükörtojás egy serpenyőben zöldségekkel

Hibátlanul kerek tükörtojást sütni furcsán jó érzés, különösen akkor, ha valamilyen hasonlóan gömbölyű kenyérfélére, például hamburgerzsemlére vagy bagelre tesszük majd. Erre a célra persze létezik egy külön bejáratú eszköz, a rozsdamentes acélból készült tojássütő gyűrű – de mi van akkor, ha ez éppen nincs kéznél? Nos, ebben az esetben csak egy nagyobb hagymára van szükségünk.

A Vince szerint ez a trükk igazán jól jöhet kempingezés közben, vagy egy olyan szálláshelyen, ahol csak a legszükségesebb konyhai eszközök találhatóak meg. Szerencsére ugyanis egy nagyobb fej hagyma karikái szinte tökéletesen kerekek, ezért hibátlan formájú lesz bennük a tükörtojásunk. Plusz pont, hogy ezzel a módszerrel még némi mosogatástól is megkíméljük magunkat.

Fotó: Shutterstock

Szeleteljük fel a hagymát úgy, hogy a karikák viszonylag vastagok legyenek – a minimum fél centis vastagság azért szükséges, hogy biztosan ne folyjon ki a tojás a karikák tetején. Ezután válasszuk ki a nekünk megfelelő szélességű hagymakarikákat, és használjuk azokat – ha valamilyen szendvicsre szeretnénk majd rátenni a kész tojást, nyugodtan mérjük hozzá a hagymát a kenyér vagy zsemle méretéhez.

Tegyünk kevés olajat egy serpenyőbe, és helyezzük bele a kiválasztott hagymakarikákat. Végül csak törjük fel a tojásokat, és öntsük őket egyenesen a karikákba, majd süssük meg ugyanúgy, ahogy szoktuk.

Ez is tetszeni fog! Világkonyha: az eredeti pesto

Fotó: Shutterstock

Ez a technika nagyszerűen működik mini frittaták elkészítésekor is. Ahelyett, hogy a nyers tojást egyenesen a hagymakarikákba öntenénk, tegyük először egy tálba, és alaposan keverjük fel, hogy a tojássárgája összekeveredjen a fehérjével. Adjunk hozzá sajtot, zöldséget vagy valamilyen felvágottat, fűszerezzük ízlés szerint, majd a karikákba öntve süssük a nekünk tetsző állagúra.

AMI MÉG ÉRDEKELHET