Škoda Kushaq: csak turistaként Európában

A Kodiaq és a Karoq kistestvére az indiai piacot ostromolja

Fotó: Škoda

A szakemberek szerint India néhány éven belül a világ harmadik legnagyobb autópiaca lesz, a Škoda pedig a jelenleginél is nagyobb részesedést szeretne elérni az ázsiai országban. Ennek egyik első jele a Kushaq: egy kiskategóriás crossover, amelyet kifejezetten az indiai piacra fejlesztettek, és nem is forgalmaznak majd Európában.

www.youtube.com

Skoda Kushaq First Look | All Details | Wow or Wot? - Rate it yourself!

A Volkswagen Csoport moduláris platformjára épülő jármű nyáron érkezik a kereskedésekbe nagyobb testvérei, a Karoq és a Kodiaq mellé. A 4221 mm hosszú autó városban és a hétvégi kirándulások során is kitűnő társ lehet, amihez nagyban hozzájárul a 188 mm-es hasmagasság és a 385 literes csomagtartó is.

Fotó: Škoda

Összkerékmeghajtás azonban nem rendelhető a modellhez, a Škoda Kushaq 1,0 vagy 1,5 literes motorja (115 vagy 150 LE teljesítménnyel) csakis az első kerekeket hozza mozgásba. A praktikus belső térben számos tárolórekeszt találunk, és felszereltségi szinttől függően 7 vagy 10 colos központi érintőképernyőt.

Fotó: Škoda

Az indiai piacon megszokotthoz képest a biztonsági felszerelés is bőséges: vészfék-automata, tempomat, menetstabilizátor, parkolószenzor és tolatókamera is rendelhető az autóhoz.

AMI MÉG ÉRDEKELHET