Ide érdemes utazni, ha idén elbújnál a tömegek elől

Ha nem vonz a nyüzsgés.

A franciaországi Eguisheim

Fotó: Unsplash

A zsúfolt, turisták által mindig megcélzott helyek nem mindenki áhított úti céljai. Az inkább kis, macskaköves utcák és a nyugalom iránt vonzódók számára az alábbi két, gazdag történelmi múltú francia település ideális választás lehet.

Bár sokan Párizsba veszik útjukat, ha Franciaországról van szó, számos izgalmas és gyönyörű helyek találhatók még az országban. Két eldugott francia falvat mutatunk, ahol biztos nem találkozunk szembe sok turistával.

Franciaország egyik legjobban őrzött titka és talán legszebb falva az elzászi régióban található középkori község, Eguisheim. A Colmartól mindössze tizenöt perces autóútra fekvő, 1700 fős lakosságú falvat 720 körül alapították, pontosabban ekkor épült meg a község kastélya, amely köré az azt követő évtizedekben Eguisheim szerveződött.

Fotó: Unsplash

Hozd ki az utazásból a legjobbat! Új trend az utazásban: boldog turizmus

A hagyományos megjelenését ma is őrző településen szűk macskaköves utcák és gyakran élénk színűre festett, fakeretes házak sorakoznak. Eguisheimnek két olyan területe is van, ahol kivételes minőségű bort termelnek: az egyik az Eichberg (Tölgyhegy), a másik pedig a Pfersigberg (Barackhegy).

A világszerte megszokott minőségi borok mellett az elzászi régióra jellemző speciális házasításokat, Edelzwickert, Côte d'Eguisheimet és Gentilt is készítenek itt.

Fotó: Shutterstock

Az Eguisheimhez hasonló, kis, eldugott település a normandiai Giverny, amely, ha ismertebb is, mint előbbi társa, mégsem lepik el a turisták. A Párizstól 80 kilométerre fekvő, mindössze 500 lakosú település vonzereje a gyönyörű látkép mellett elsősorban a világhírű impresszionista festő, Claude Monet otthonában és a hozzá tartozó kertekben rejlik.

Monet 1883-tól 1926-ban bekövetkezett haláláig élt és alkotott Givernyben, ahol saját kezűleg irányította háza felújítását. A festő a saját, jól bevált palettájáról származó színeket használta a belső térben is: zöldet az ajtókhoz és a redőnyökhöz, sárgát az étkezőben (amely 18. és 19. századi japán grafikákkal van tele) és kéket a konyhában.

Ha tovább olvasnál: Testi-lelki utazás: 10 híres zarándokút

Fotó: Shutterstock

Monet egyik kertje

A természet közelségét híresen kedvelő és emiatt a szabadban rengeteget festő Monet sok inspirációt merített kertjeiből. Kérésére még a közeli Epte folyó egy szakaszát is elterelték, hogy a lehető legjobb japánkertet alakíthassa ki. Birtokát nemrégiben megnyitották a nagyközönség előtt, így a látogatók számára szabadon megtekinthető a szokatlan enteriőr és a kertek.

(Europen Best Destinations)

AMI MÉG ÉRDEKELHET