Ha kerülnéd a tömeget: 6 úti cél, ahol már tavasszal jó az idő

Főszezonon kívül is lenyűgöző látnivalók.

Ha a főszezonon kívüli utazások mellett döntünk, azzal nem csak a tömeget kerüljük el, hanem az utazásunk költségét is lefaragjuk némileg. Tavasszal már sok helyen kellemes az időjárás, ráadásul jóval kevesebb turistával találkozhatunk. Mutatunk hat úti célt azoknak, akiknek nem fontos, hogy az év legmelegebb időszakában utazzanak.


Palermo, Szicília – 19 Celsius-fok 

Palermo, Szicília fővárosa számos korszakot megélt már, ezeknek a múltbeli időszakoknak a lenyomatai pedig mindenütt megtalálhatók. A városában ennek megfelelően számos kultúra, konyha és építészeti stílus találkozik: ugyanúgy fellelhetők a barokk stílus jegyei, mint az arab vonások. Erre járva ne hagyjuk ki a Kapucinusok katakombáit, a Teatro Massimo színgázát és a Normann-palotát, de bátran útnak indulhatunk az olyan környező úti célok felé, mint Taormina, Celafú vagy Monreale.

Ciprus, Görögország – 21 Celsius-fok

Tiszta égbolt és gyönyörű strandok: többek között ezek teszik a görög szigetet az utazók kedvencévé. Mindezt persze a hegyvidéki tájak, a gazdag történelem és az ínycsiklandó mediterrán konyha csak tovább fokozza. A sziget ráadásul a túrázásra is tökéletes, például felsétálhatunk a Troodos-hegységben rejtőző Kykkos-kolostorig, vagy meglátogathatjuk Ciprus egyik legmagasabb vízesését, a Millomeris-vízesést.

Marrákes, Marokkó – 25 Celsius-fok

Marrákes történelmi városa egész évben gyönyörű, de az élet igazán tavasszal indul be. Ilyenkor a meleg idő beköszöntével elkezdik átjárni a levegőt a piacon árult fűszerek illatai és az emberek is elkezdik feltölteni az utcákat. A város tele van művészeti galériákkal és múzeumokkal, de építészeti szempontból is bámulatos: látogassuk meg a nyári tömeg megérkezése előtt a Jardin Majorelle épületét, a Saadian-mauzóleumot vagy a szűk utcákon sétáljunk el a Koutoubia mecsetig.

Saranda, Albánia – 18 Celsius-fok 

Egy áprilisi kiruccanáshoz Albánia is tökéletes választás lehet: Saranda kisvárosát nyáron elárasztják a turisták, tavasszal viszont nyugodtabb körülmények között járhatjuk be természeti és emberek által épített látnivalóit. Népszerű programnak számít a Butrint Nemzeti Park és az itt található romváros meglátogatása, de a lelkes túrázók a Kék szem forrást is feltehetik a térképre. Ha erre járunk beruházhatunk egy, az Osum-szurdokot körüljáró hajós kalandra is.

Dubrovnik, Horvátország – 16 Celsius-fok 

Horvátországot az év legmelegebb hónapjaiban számtalan magyar utazó választja nyaralásuk helyszínéül, ám az ország tavasszal is tökéletes választás. Dubrovnik történelmi óvárosa, homokos tengerpartjai és hegyvidékes környezete ideális helyszínt biztosít egy kis tavaszi kikapcsolódáshoz. Az aktívabb utazók felmászhatnak a Srđ-hegy túraútvonalain, aki pedig kicsit lazább programra vágyik, az felülhet a város fölött haladó látványfelvonón. A húsvéti időszakban ráadásul Horvátország-szerte koncertekben gazdag ünneplésekbe futhatunk bele, nem is beszélve a finomabbnál finomabb ételekről.

AMI MÉG ÉRDEKELHET