5 csodálatos hely Japánban, ahova a helyiek is járnak

Legyünk bátrak, térjünk le a turisták által kitaposott ösvényről és ismerjük meg a valódi Japánt!

Fotó: Shutterstock

Hegyek és óceán, napsütés és homok, hó és jég, nagyvárosok és vidéki falvak. Japánban minden megvan, gyakran csak egy rövid repülőútra vagy vonatozásra egymástól. Mivel a japán ünnepek elég rövidek, így a helyiek is általában belföldön töltik szabadságukat – lássuk, melyek a legnépszerűbb helyek, ahova pihenni járnak!

Furano és Biei – Alpesi virágok mentén 

Fotó: Pixabay

Nyáron Furano és Biei ad otthont Hokkaido híres levendula- és virágmezőinek, a smaragd és ametiszt színekben pompázó tájon való autózás pedig igazi élvezet. A környéken járva kihagyhatatlan a Daisetsuzan Nemzeti Park, amely 226 ezer hektárjával a legnagyobb Japánban; itt található Hokkaido-sziget legmagasabb csúcsa, az Asahi-hegy is. Az őslakos ainu nép által Kamui Mintarának, vagyis az istenek játszóterének nevezett park túraútvonala alpesi virágok mentén visz minket, ahonnan páratlan kilátás nyílik a tájra.

Téli időszakban a környék síelésre és snowboardozásra is kiváló.

Ginsan Onszen – Irány a termálfürdő!

Fotó: Travel Japan

Japán természeti adottságainak hála tele van meleg vizű forrásokkal, így az egyik legnépszerűbb pihenési forma a helyiek körében az onszenekben, vagyis a termálfürdőkben való ejtőzés. Ezek köré a források köré sok helyen egész szállodakomplexumokat is felhúztak, de a lényeg magán a fürdési rituálén van, amelynek jelentős hagyománya van a szigetországban. A Jamagata prefektúrában található Ginsan Onszen egy apró fürdőváros egy hegyhasadékban, ami korábban ezüstbánya volt. Télen vastag hó borítja az utcákat, a föléjük szálló kéngőz igazán megkapó látvány.

A Fudzsi 5 tava – Páratlan látvány

Fotó: Shutterstock

A Fudzsi-hegy kétségtelenül Japán egyik legismertebb szimbóluma, azt azonban kevesen tudják, hogy a hegyre a lábánál található 5 tó mellől nyílik a legpáratlanabb kilátás. A tavak – név szerint Kavagucsi-tó, Jamanaka-tó, Szai-tó, Motoszu-tó és Sodzsi-tó – mentén tökéletes lehetőség kínálkozik a kirándulásra, kempingezésre és úszásra, ráadásul számos már-már alpesi hangulatú szálláshely is akad a környéken.

Semmiképp sem szabad kihagyni a helyi specialitásnak számító houtou tésztalevest!

Ocsija falú – Távol a nyüzsgéstől

Fotó: Travel Japan

Ija-völgy egy különleges, kissé misztikus hely, távol a nagyvárosok nyüzsgésétől, Tokusima-prefektúrában. A fákkal borított tájat hatalmas szakadékok szelik át, amelyek fölött fonott kötélhidakon sétálhatunk. Kevés épület, még kevesebb ember, csak a vad természet veszi körül az utazókat, akik hagyományos, nádtetős, belül azonban minden modern kényelemmel felszerelt kis házakban pihenhetik ki a metropoliszok túlzsúfoltságát.

Isigaki – Igazi tengerparti pihenés

Fotó: Shutterstock

Japán déli részén, Okinava prefektúrában található Isigaki szigete, amely tökéletes úti cél mindazoknak, akik az óceán megnyugtató közelségében szeretnék kipihenni magukat, ez a vidék ugyanis igazi trópusi paradicsom. Okinava volt az utolsó Japánhoz csatolt prefektúra, az itteniek ma is a saját, a szárazfölditől eltérő hagyományaik szerint élnek. A tengerparti pihenés és a korallzátonyok körüli úszkálás mellett mindenképp érdemes a hely történetével és tradícióival is ismerkedni.

AMI MÉG ÉRDEKELHET