Meglátogatnád a világ összes országát? Ez a férfi pontosan erre készül!

Ráadásul rekordidő alatt.

földgömb

Nem sokan mondhatják el magukról, hogy eljutottak a világ összes országába: bár pontos adatok nyilván nincsenek erről, becslések szerint maximum 600 ilyen ember élt valaha a földön. Egy amerikai férfi nemrég elhatározta: 2024-ben rekordidő alatt teszi meg ezt a gigászi utat.


www.instagram.com

Azt hinnénk, egy élet is kevés ahhoz, hogy valaki bolygónk mind a 195 országát meglátogassa, de Taylor Demonbreun teljesítménye ennek az ellenkezőjét bizonyítja: az amerikai világutazó hölgy még 2018-ban állította be a legfrissebb rekordot. Neki 554 napra volt szüksége ahhoz, hogy az összes országba eljusson – Michael Zervos, egy detroiti filmrendező és producer 2024-ben ezt a teljesítményt szeretné túlszárnyalni.


Fotó: Unsplash

Illusztráció

Az amerikai férfi jó esélyekkel indul, ugyanis tapasztalt utazónak számít: életében eddig 55 országba jutott el (ezek közül számára Görögország és Marokkó volt kiemelkedő), ez pedig valószínűleg sokat segít majd az elképesztő logisztikát igénylő úton.

A bevallottan adrenalinfüggő férfi emberközpontú utazást tervez: elsősorban nem a helyi művészet vagy gasztronómia feltérképezése a célja.

Persze nem arról van szó, hogy ezek a klasszikus „utazós” dolgok őt egyáltalán nem érdekelnék. Úgy tapasztalja viszont, hogy az utazás leegyszerűsödésével túlságosan eltolódott a fókusz a materiális dolgok felé, pedig ha ezeken túllépünk, minden országban emberi kapcsolatok, érdekes élettörténetek várnak ránk.

Fotó: Unsplash

Illusztráció

Emiatt egy látszólag egyszerű, de valójában elég mély kérdést készül feltenni mindenkinek, akivel összefut a világon: „Melyik volt az életed legboldogabb pillanata?”

Azt reméli, a kapott válaszok egy országokon átívelő közös történetté fonódnak majd össze.

Michael január elején elindul a világ körül, addig pedig azt tanácsolja minden utazónak: fontoljuk meg, hogy akárhányszor külföldre megyünk, valakinek az otthonába érkezünk. Egyészt tehát utazzunk az ennek megfelelő tisztelettel, másrészt bátran használjuk ki azt a rengeteg lehetőséget, amit a különböző emberekkel és kultúrákkal való találkozás nyújt!

AMI MÉG ÉRDEKELHET