A tárgy, amit egy francia soha nem hagyna otthon, ha utazik

Tízezer embert kérdeztek utazásról: de vajon mi a legfontosabb tárgyunk?

A világ 12 országából 10 000 ember utazási szokásait mérték fel, amiből kiderült, mit nem hagynának otthon a franciák, és mennyi kínai tervez külföldre látogatni. Te mit viszel magaddal mindenképp, és mire tippelsz, az amerikai utazóknak mi a legfontosabb felszerelésük?


A SiteMinder a világ 12 országának lakosait kérdezte meg utazási szokásaikról. Európában ez Franciaországot, Németországot, Olaszországot, Spanyolországot és az Egyesült Királyságot jelenti. Az Európán kívüli országokhoz Ausztrália, Kína, India, Indonézia, Mexikó, Thaiföld és az Egyesült Államok tartoztak.

Az eredményekből úgy tűnik, hogy a britek nagyjából egyharmada (31%) nem tudja elképzelni, hogy könyv nélkül induljon útnak, míg a francia kitöltők 27 százalékának, az olaszok 25 százalékának, a németek és a spanyolok 23-23 százalékának fontos, hogy legyen mit olvasni a nyaralás alatt.

Az Egyesült Államok, Ausztrália, India és Kína lakosai számára a legfontosabb, hogy legyen náluk fülhallgató – számol be róla a Daily Mail.

Érdekesség, hogy a francia kitöltők 15 százaléka nem indul el anélkül, hogy lenne egy tubus kéz-, illetve arckrém a táskájában.

Fotó: Unsplash

A kutatás az esszenciális tárgyak mellett az utazók terveit is megnézte. Úgy tűnik, a résztvevők utazási kedve töretlen, 57 százalékuk ráadásul többet tervez utazni az elkövetkező 12 hónapban, mint az elmúlt egy évben. Az adatok nem csupán a belföldi utazásokra vonatkoznak: külföldre több mint kétszer annyian (42%) terveznek ellátogatni, mint 2022-ben (20%).

Külföldre egyébként a legtöbben Németországból mennének: a német résztvevők több mint fele nyilatkozott úgy, hogy ellátogatna valamely más országba. Ezen a területen a legnagyobb ugrás a kínaiak között volt megfigyelhető:

13 százalékról 48 százalékra emelkedett azon kínaiak száma, aki a következő évben szeretne külföldre utazni.

A kutatás egy másik érdekes témára is kitért, ez nem más, mint az űrutazás. A 10 ezer kitöltő több mint fele (52%) mondta azt, hogy nagy eséllyel felrepülne az űrbe – persze amennyiben ez anyagilag megengedhetővé válik.

Ilyenek vagyunk

Fotó: Harry Cunningham, Unsplash

A kutatás egyébként az utazási trendek megállapításához négy fő kategóriába osztotta az utazókat, ezek a következők:

  • A kitartó felfedezők – azok, akik kedvét a gazdasági, anyagi nehézségek sem veszik el az utazástól. Ezek az emberek az utazásra nem luxusként, sokkal inkább szükségletként tekintenek.
  • A digitális utazók – azok, akik elsősorban a technológiára hagyatkoznak utazásaik megtervezésekor. Az ilyen utazók döntéseit nagyban befolyásolják a közösségi médiában látott úti célok és szívesen használnának mesterséges intelligenciát segítségként. Ezen felül ők jobban örülnek, ha személyes kommunikáció helyett valamilyen digitális felületen intézhetik a szálláshoz kapcsolódó beszélgetéseket.
  • Az emlékgyűjtők – azok, akiknek elsősorban az a fontos, hogy új, mások által még többé-kevésbé felfedezetlen helyeket látogassanak meg. Ők nem sajnálják valamilyen furcsa, szokatlan élményre a pénzt.
  • A lelkiismeretes partnerek – azok az emberek, akiknek elsősorban a közösség, a személyes kapcsolatok fontosak. Az ilyen emberek gyakran szállásukon keresik ezeket a kapcsolódási pontokat és szívesen segítik környezetüket a nyaralásuk során.


AMI MÉG ÉRDEKELHET