Utazzunk okosan! 4 hasznos app világjáráshoz

Okostelefonunkkal zsebünkben van az egész világ, és most megmutatjuk, hogy hogy tudjuk ezt még jobban kihasználni tervezéskor és utazás közben is!

Korábban már mutattunk négy olyan appot, amely jó, ha a telefonunk van, ha rendszeresen utazunk, és most jöjjön a folytatás! Segítségükkel mindig tudhatjuk, milyen időjárásra készüljünk, nem kell matekoznunk az útitársainkkal a költségmegosztás miatt, zsebünkben lesz az egész világ buszmenetrendje, és a pénzünk értékével is tisztában leszünk.

The Weather Channel

weather.com

Megvan a kiválasztott hely, ahová utazni fogunk, azt is tudjuk már, hogy mikor indulunk, de vajon a várható időjárással tisztában vagyunk-e? A Weather Channel segít, hogy az utazásunk alatt a helyi időjárási viszonyokkal is számolhassunk. Az alkalmazás a világ különböző pontjairól elérhető többnapos előrejelzéssel, meteorológiai információkkal és folyamatos frissítésekkel támogat abban, hogy egy hirtelen kialakuló zápor se érjen minket váratlanul.

Splittr

www.splittr.io

Ha baráti társaság tagjaként utazunk, gyakran előfordul, hogy itt-ott felváltva fizetünk, utunk végére érve pedig szinte visszafejthetetlen, hogy ki, kinek és mennyivel tartozik. A Splittr ennek a nyomon követéséhez nyújt tökéletes jobbkezet. A költségelszámoló applikációval a bevételek és kiadások nyilvántartása egyszerűen megoldható, tételesen rögzíti ugyanis, ki mennyivel járult hozzá egy-egy költséghez. Az utazás végén egy táblázatos formájú pdf-et is generál számunkra, amit elküldhetünk útitársainknak.

Rome 2 Rio

www.rome2rio.com

Megbízható buszmenetrendet keres Srí Lankán? A Rome 2 Rio-n egy ilyen lehetetlennek tűnő feladat sem fog ki. Nem számít, hogy a világ legeldugottabb pontján tartózkodunk éppen, az útvonaltervező mobil app megmutatja számunkra a legideálisabb légi, szárazföldi vagy vízi útvonalat. Emellett az árakat, a távolságokat és az utazási időt is jelzi.

XE Currency Converter

xe.com

A világ összes pénzneme egy alkalmazásban. Az XE Currency Converter segítségével a különböző devizák kiválasztásával azonnal megtudhatjuk, hogy az általunk megadott pénznemnek milyen az aktuális középárfolyama, ráadásul mindehhez wifi sem szükséges.

AMI MÉG ÉRDEKELHET