Úgy kellett kikergetni a kassai kereszteződésből a vaddisznócsapatot – videó!

Az elmúlt évek eseményeit figyelembe véve nem annyira meglepőek a felvételek.

vaddisznók csoportja

Január 27-én hajnalban egy vaddisznócsorda tűnt fel a kassai Feszivál utcában, a város egyik legforgalmasabb kereszteződésénél. Nem ez az első eset, hogy megjelentek a városban ezek az állatok.

www.youtube.com

Diviaky pri košickom amfiteátri

Szemtanúk szerint a városba tévedt állatok a földet túrták az út mentén, miközben az autók sorban haladtak el mellettük. Egy idő után a rendőrség is bejelentést kapott arról, hogy felbukkantak a vaddisznók – végül ők is terelték vissza az állatokat a közeli erdőbe. Mutatjuk a videót:

A Paraméter értesülései szerint az erdő közelsége miatt az állatok már többször megjelentek a városban. Elszaporodásuk és időszakos agresszív viselkedésük miatt a kassai lakosok körében elég nagy az aggodalom.

A vaddisznók leginkább a Téhányi lakótelepen okoznak gondot, ott ugyanis gyakran nappal is bemerészkednek a játszóterek és a házak közé. A helyzet néhány évvel ezelőtt annyira elharapódzott, hogy a városrész polgármestere a helyi vadásztársaság szakvéleménye alapján indítványozta az állatok rendkívüli kilövését.

Fotó: Shutterstock

Illusztráció

A mostani eset miatt Kassa északi városrészének vezetője is ugyanezt kezdeményezné, ám a járási hivatal egyelőre nem adott engedélyt a vadászok beavatkozására.

Egy 2021 végi, szó szerint sokkoló eset is jól mutatja, mennyire veszélyesek lehetnek ezek az állatok: egy decemberi estén két járőr épp a kapitányságra tartott, amikor egy nőre lettek figyelmesek, ahogy a kutyájával rohan és segítségért kiált. Mint kiderült, egy vaddisznó üldözte őket.

A rendőrök közbeléptek: előbb egy figyelmeztető lövéssel próbálták elriasztani a vadat, de mivel az nem reagált, a járőrök sokkolóval lőttek rá az állatra. A vaddisznó rövid időre elkábult, majd felállt és elmenekült. Az egyik rendőr akkor elmondta: nem először akadt dolga vaddisznóval a városban, de az állatok általában elég félősek, nem gyakori, hogy megtámadnák a lakosokat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET