Veronika Vadovičova kedvenc helyei

Veronika paralimpiai bajnok sportlövőként sok helyre eljutott már, íme, a kedvencei.

Fotó: Shutterstock

Nyitott hátgerinccel született, több időt tölt kerekesszékben, mint a saját lábán. A 38 éves Veronika Vadovičová erős akaratának köszönhetően így is komoly sikereket ért el.Interjúnkban vele beszélgettünk edzésről, magánéletről, mindennapokról, online színházról és tanulásról, illetve arról, melyek a kedvenc helyei, és miért.

Svájc

Fotó: Shutterstock

Az ottani Alpok gyönyörűek. Szeretnék egyszer ott élni, vagy legalább rendszeresen ott tölteni a szabadságom. Valahányszor eljutok az Alpokba, mindig maximálisan kiélvezem a hegyeket.

Vágkirályfai Kaskády víztározó

A Szered és Vágsellye között található víztározóhoz kerékpárút vezet, ha időm engedi, szívesen töltöm ott az időmet. Kellemes környezetben pihenhetek, ráadásul közben sportolok is.

Kis-Kárpátok

www.instagram.com

Kis hegység, de így is számtalan gyönyörű zugot rejt, ilyen például Szomolány vagy Jahodník. Handbike-kal szoktam oda járni. Mindig nagyon feltöltődöm ott. Sok olyan hely van Szlovákiában, ahol még nem jártam, de igyekszem ezt pótolni, bár sok helyütt a mozgáskorlátozottakra nem figyelnek kellőképpen.

Dél-Korea

Fotó: Shutterstock

Szöul, Kjongbokkung palota

Az ottani természet nagyban hasonlít a szlovákiaihoz. A táj egészen varázslatos, a koreai emberek pedig nagyon kedvesek. Emiatt is éreztem magam mindig jól az országban.

Sydney

Fotó: Shutterstock

Ausztrália legnépesebb és legkiterjedtebb városa. Már négyszer jártam ott. Sydney-ben teljesen elfelejthettem, hogy mozgáskorlátozott vagyok, ugyanis mindenhova el tudtam jutni a városban kerekesszékkel is.

Éppen itt volt az első igazán nagy versenyem. Harmadik lettem, és kvótát szereztem az egy évvel későbbi, szintén Sydney-ben rendezett paralimpiára.

AMI MÉG ÉRDEKELHET