Ha a „szerelem városát" keresed, idén ne Párizs felé vedd az irányt!

Közeleg a Valentin-nap.

egy pár sétál összefogódzva

Közeleg a Valentin-nap, ilyenkor sokan meglepik valamivel kedvesüket. Vannak, akik tárgyi ajándék helyett inkább elutaznak közösen egy romantikus helyszínre. De mi lehet a legromantikusabb úti cél, ahova érdemes lehet elszökni? Előrebocsátjuk, egy friss felmérés szerint nem az, amire elsőre gondolnál.


Az Ubuy e-kereskedelmi cég összeállított egy listát a 10 legromantikusabb európai úti célról. A rangsor megállapításához olyan faktorokat vettek figyelembe, mint a fine dining éttermek száma, az ötcsillagosra értékelt hotelek mennyisége, valamint az adott helyszín által kínált romantikus programok sokszínűsége – írja az Express.

A tökéletes Valentin-nap persze mindenki számára mást jelent, de úgy érezzük, hogy egy romantikus vacsorával és egy jó szálláshellyel egyik pár sem nyúlhat mellé

– mondta Faizan Khan, az Ubuy munkatársa.

Fotó: Getty Images

A listát London vezeti: a városban számos minőségi, fine dining étterem, és a felmérés szerint 150 olyan hotel található Londonban, ami a TripAdvisor oldalon ötcsillagos értékelést kapott.

Bamberg is jó célpont lehet: Romantika gyerekek nélkül? Bamberg!

Fotó: Pedro Lastra / Unsplash

A francia fővárosra gyakran a „világ legromantikusabb városa” néven hivatkoznak, ám az Ubuy listáján végül „csak” a második helyet tudta elfoglalni. A TripAdvisor oldalon Párizsban összesen 60 romantikus túra, több mint 100 ötcsillagosra értékelt hotel, valamint 1275 fine dining étterem található.

Fotó: Getty Images

Harmadik helyen egy másik jellegzetes romantikus város, az olaszországi Róma végzett. Itt a felmérés szerint 26 romantikus túrát, 840 fine dining éttermet és 50 ötcsillagosra értékelt szállodát találhatunk.

A negyedik helyet Madrid foglalhatta el 790 fine dining étteremmel, 33 ötcsillagosra értékelt hotellel, továbbá 2 romantikus túraopcióval. A listában őt követi Lisszabon, ahol 43 ötcsillagosra értékelt hotelt és 775 fine dining éttermet találtak a kutatás során.

Vagy akár ide is mehettek: Strandok minden korosztálynak

A teljes lista így néz ki:

Fotó: Getty Images

  • London, Egyesült Királyság (1505 pont)
  • Párizs, Franciaország (1440 pont)
  • Róma, Olaszország (916 pont)
  • Madrid, Spanyolország (825 pont)
  • Lisszabon, Portugália (818 pont)
  • Athén, Görögország (812 pont)
  • Prága, Csehország (609 pont)
  • Berlin, Németország (595 pont)
  • Budapest, Magyarország (448 pont)
  • Amszterdam, Hollandia (392 pont)
AMI MÉG ÉRDEKELHET