Zoznam miest, kde budete počuť veľa muziky za málo peňazí

Toto by mohli byť užitočné informácie pre milovníkov hudby.

koncert

Hoci mnohí z nás cestujú za pamiatkami alebo na dovolenku, nie je novým trendom, že cestovatelia sa vydávajú za svojimi obľúbenými umelcami za hranice, aby navštívili zastávky ich turné. Najnovší prieskum spoločností Skyscanner a DICE.fm o cenovo dostupných možnostiach hudobných vystúpení bude užitočný pre tých, ktorí na dovolenke radi navštevujú koncertné miesta.

Nie je prekvapením, že fanúšikovia sú ochotní prekonávať obrovské vzdialenosti, aby videli veľké mená ako Taylor Swift, Ed Sheeran a Iron Maiden. Ľudia však necestujú len za najlepšími interpretmi na turné: čoraz populárnejším sa stáva tzv. gig-tripping, teda cestovanie, pri ktorom si cestovatelia vyberajú destinácie, kde si môžu vychutnať širokú škálu živej hudby.

Je však dobré, ak nemusíte za koncert v konkrétnom meste zakaždým minúť desaťtisíce eur. Preto cestovná kancelária Skyscanner a koncertný portál DICE.fm uskutočnili zaujímavý prieskum s cieľom nájsť najlacnejšie mestá na živú hudbu.

Ako zdôraznili mnohé analýzy trendov, jednou z najdôležitejších vecí pre moderného cestovateľa je možnosť priblížiť sa počas dovolenky k miestnej kultúre. A hudba je na to ideálny spôsob

– vysvetľuje Laura Lindsay, analytička spoločnosti Skyscanner.

1. LEEDS, SPOJENÉ KRÁĽOVSTVO

V prvej desiatke sa nachádzajú najmä mestá, do ktorých podľa údajov DICE cestuje najviac ľudí na koncert.

Na určenie cenovej dostupnosti sa pozreli na počet miest so živou hudbou v danom meste, ktoré stoja menej ako 20 eur.

Na čele zoznamu sa umiestnilo veľké britské mesto Leeds, kde 88% koncertov konajúcich sa v tomto meste ponúka vstupenky za menej ako 20 eur. Leeds je už teraz obľúbenou destináciou pre návštevníkov festivalov, ale v meste je veľa menších miest, kde si môžete pozrieť koncert za nízku cenu.

​2. BORDEAUX, FRANCÚZSKO

Na druhom mieste je Bordeaux, známe svojím vínom a romantickou architektúrou. V meste sa na 85 percent koncertných miest predávajú vstupenky za menej ako 20 eur. Vstupenky sú často k dispozícii za menej ako 5 eur.

3. RÍM, TALIANSKO

Hlavné mesto Talianska, Rím, je na bronzovej priečke, pričom 83 % miest, kde sa konajú podujatia so živou hudbou, ponúka vstupenky za menej ako 20 eur – napríklad Gregory's Jazz Club alebo Monk Club. Na štvrtom mieste sa s 80% umiestnilo luxusné talianske Miláno, kde prieskum vyzdvihol Santeria Social Club a Blue Note Milan.

REBRÍČEK TOP 10 VYZERÁ TAKTO:

  1. Leeds, Spojené kráľovstvo (88 %)
  2. Bordeaux, Francúzsko (85 %)
  3. Rím, Taliansko (83 %)
  4. Miláno, Taliansko (80 %)
  5. Paríž, Francúzsko (78 %)
  6. Londýn, Spojené kráľovstvo (75 %)
  7. Seattle, Spojené štáty (72 %)
  8. Manchester, Spojené kráľovstvo (71 %)
  9. Minneapolis, Spojené štáty (69 %)
  10. Los Angeles, Spojené štáty (60 %)

Medzi ďalších 15 najlepších destinácií patria Nashville (Spojené štáty), Hamburg (Nemecko), Barcelona (Španielsko), Chicago (Spojené štáty) a Toronto (Kanada).

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET