OD BONUS KLUBU K SLOVNAFT MOVE. ČO SA MENÍ?

Predošlý vernostný systém na čerpacích staniciach Slovnaft, ktorý motoristi poznali ako BONUS klub, úspešne fungoval celé dve desaťročia. Vo februári 2023 však prišla veľká zmena – nový, plne digitálny zákaznícky program Slovnaft Move. Viac nám o ňom povedala riaditeľka maloobchodu spoločnosti Slovnaft Timea Reicher.

Foto: Slovnaft


Ako vznikal nový program Slovnaft Move?

Bol to odvážny, no skvelý krok. Pred touto zmenou sme mali veľký rešpekt. Obľúbený program BONUS klub sme uzavreli s viac ako 600-tisíc aktívnymi užívateľmi. Deväť mesiacov sme tvorili koncept, venovali sa implementácii a čerpali zo skúseností kolegov zo skupiny MOL. Slovnaft Move si vyžiadal nielen zmenu prístupu, ale aj iný spôsob rozmýšľania o biznise než doteraz.

Prečo ste sa rozhodli zmeniť doterajší vernostný systém?

Foto: Slovnaft

Tento krok je v súlade s našou stratégiou. Chceme byť lídrom v digitalizácii, cez ktorú prinesieme úplne nový zážitok z nakupovania na čerpacích staniciach. Digitálne prostredie nám dovoľuje ušiť ponuky presne podľa potrieb a nákupných zvyklostí našich zákazníkov. Personalizované riešenia sú dnes veľmi žiadané.

Znamená to, že plastové karty sú minulosťou?

Zrušiť plastové karty bola výzva. Slovnaft je etablovaná značka, schopná osloviť široké spektrum zákazníkov – aj tých, ktorí na plastových kartách vyrastali. „S plastmi“ ale nevieme komunikovať. Naše obavy, spojené s prechodom na čisto digitálnu formu, sa nenaplnili. Do nového programu sa doteraz registrovalo viac ako 300-tisíc zákazníkov.

V čom je platforma Slovnaft Move iná oproti predošlému programu?

Foto: Slovnaft

Slovnaft Move využíva populárne prvky gamifikácie, napríklad aj stieracie kartičky alebo hry o ceny. Základná zmena sa však týka spôsobu získavania benefitov. Zákazníci body už len zbierajú a svojou aktivitou sa posúvajú nahor v štyroch vernostných úrovniach programu. Každá z nich prináša hodnotnejšie pravidelné aj fixné zľavy. To nám umožňuje odmeniť našich verných zákazníkov viac, ako kedykoľvek predtým. V neposlednom rade sú súčasťou programu kampane, v ktorých sa snažíme šiť ponuky presne podľa preferencií konkrétneho zákazníka.

Treba sa do nového programu registrovať nanovo?

Je to úplne nový zákaznícky program a nová registrácia je potrebná. Hneď po stiahnutí aplikácie a registrácii dostanete odmenu 50 bodov. Ak ste v minulosti využívali výhody BONUS klubu a pri registrácii zadáte v aplikácii číslo vašej Bonus karty, v Slovnaft Move získate ďalších 400 bodov. Po registrácii do programu môžete okrem lahodnej kávy zadarmo získať okamžitú zľavu na prémiové palivo vo výške až 10 centov za liter, pochutnať si na hotdogu za výhodnejšiu cenu alebo využiť zľavu na kvapalinu do ostrekovačov a umývacie programy.

AMI MÉG ÉRDEKELHET