5 igazán különleges európai vidámpark

Fotó: Shutterstock

Családi nyaralás, baráti vakáció, természetközeli kiruccanás vagy egy kis adrenalinlöket? Bármelyikről is legyen szó, íme néhány európai vidámpark, urópai vidámpark, ahol a felnőttek és a gyerekek is remekül érezhetik magukat.

Efteling élménypark, Hollandia

Fotó: Shutterstock

A Kaatsheuvel település környékén található Efteling Hollandia legnagyobb és Európa egyik leglátogatottabb vidámparkja. Fantáziadús hullámvasútjai, kertjei és látványosságai mind a holland folklór és tündérmesék témájára épülnek, beleértve a 15 hektáros meseerdőt is. Az adrenalinfüggők különösen szeretni fogják a Flying Dutchman nevet viselő vízi hullámvasútat.

Parc Astérix, Franciaország

Fotó: Facebook

Franciaországban több nagy vidámpark is található, némelyik kedvéért érdemes akár egynapos kirándulással is megtoldani egy párizsi utazást. A Plailly nevű településen található Parc Astérix egyedülállóan francia vidámparki élményt kínál; a népszerű francia képregénysorozat alapján készült park 42 attrakcióval és a jól ismert figurákkal várja az érdeklődőket.

Tivoli Gardens, Dánia

Fotó: Shutterstock

A világ egyik legrégebben működő vidámparkja, a Tivoli Gardens kihagyhatatlan látványosság Koppenhága szívében. A park 1843-ban épült és a vidámpark mellett színházak és éttermek is várják itt a látogatókat. Ünnepek idején különösen varázslatos látvány, ahogy az egész hely díszbe öltözik.

Europa-Park, Németország

Fotó: Shutterstock

Németország legnagyobb vidámparkja, a Rust településen található Europa-Park egy európai témájú vidámpark, ahol több mint 100 attrakció és 18 tematikus terület várja a látogatókat, amelyek közül 15 különböző országokat és régiókat képvisel az „öreg kontinensről”. A park dizájnjában és látványosságaiban érezhető némi Disney-ihletettség, így biztosan a gyerekeket is elvarázsolja majd.

PortAventura Park, Spanyolország

Fotó: Shutterstock

A Barcelonától alig egy órányira délre, a tengerparton található PortAventura Park öt, Kínára, Polinéziára, Mexikóra, a Földközi-tengerre és az amerikai vadnyugatra specializálódott részleggel, rengeteg, az egész családnak való hullámvasúttal várja azokat, akik spanyol nyaralásukat dobnák fel ezzel az izgalmas kiruccanással.

AMI MÉG ÉRDEKELHET