RegioJet končí s priamymi vlakmi do Chorvátska, ZSSK pokračuje

Toto leto budete mať možnosť cestovať do Chorvátska autom, vlakom, autobusom, aj lietadlom.

Foto: RegioJet

Tretí zimný mesiac už dokáže zimou nasýtiť aj tých najväčších milovníkom chladu a tak sa objavujú prvé myšlienky, kam sa pôjdeme vyhriať v lete. Keďže rok 2024 sa očakáva v turizme ako rekordný, kto bude myslieť na dovolenku včas, vyhráva. Chorvátsko si dlhodobo drží najväčšiu popularitu medzi slovenskými dovolenkármi. K nám najbližšiemu Jadranskému moru budete môcť toto leto pricestovať najrôznejšími dopravnými prostriedkami. Prvou voľbou je samozrejme praktické auto, ale kto zvažuje hromadnú dopravu, má tieto možnosti:

S RegioJetom novými autobusmi

Foto: RegioJet

Po štyroch rokoch prevádzky letných vlakových spojení do Chorvátska, oznámila spoločnosť RegioJet, že tento rok už nevypraví vlaky medzi Českom, Slovenskom a Chorvátskom. Namiesto toho sa zamerala na posilnenie autobusových liniek na túto destináciu, vrátane nových komfortných autobusov Setra. Vlakové súpravy firma využije na posilnenie liniek na Ukrajinu. RegioJet bude autobusovú linku Praha – Brno – Bratislava – Zadar – Sukošan – Biograd – Pakoštane – Vodice – Šibenik – Primošten – Trogir – Split prevádzkovať denne počas letných prázdnin, s cenou jednosmerného lístka okolo 40 euro.

So ZSSK k Jadranu vlakmi

Foto: ZSSK

Naopak, Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) potvrdila pokračovanie svojich priamych vlakových spojení do chorvátskeho Splitu. Podľa generálneho riaditeľa ZSSK Petra Helexu, spoločnosť už po štvrtýkrát ponúka cestu do Chorvátska s rekordnými číslami z minulého roka, kedy prepravili až 19-tisíc cestujúcich. Vlak Euronight bude vyrážať z Bratislavy trikrát do týždňa počas šiestich mesiacov, začínajúc od 3. mája do 5. októbra, pričom ceny lístkov začínajú od 40 euro. Vlak ponúkne moderné klimatizované kupé vozne a lôžkové vozy, v cene lístka je zahrnutý aj welcome drink a plnohodnotné raňajky, na palube bude možné zakúpiť si občerstvenie. Lístky na vlaky ZSSK sú už v predaji, čím skôr si cestujúci kúpi lístok, tým môže byť cena výhodnejšia.

Zmena pre autovozne do Chorvátska

Zmenou je trasovanie vlaku. Pre modernizáciu zvyčajnej trasy vyrážajú tento rok vlaky zo stanice Bratislava-Nové Mesto do Rakúska pôjdu cez Petržalku. Populárna preprava autovozňami sa tak obmedzí a tieto vozne sa budú pripájať až vo Viedni. V Splite je stanica aj vykladanie áut vykonávané priamo v centre mesta oproti prístavnému terminálu lodí na jednotlivé chorvátske ostrovy. Kým tieto spojenia sú dôležité najmä pre Bratislavu a západ Slovenska, tento rok nezostane ochudobnený ani východ. Ako sme už písali, na leto spustí nízkonákladové spoločnosť Ryanair priame lety z Košíc do chorvátskeho Zadaru.

Foto: ZSSK

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET