Vodné ihriská na Slovensku

Hurá, máme prázdniny! Mami, oci, čo budeme dnes robiť? Ja sa nudííííím. Zdá sa vám to povedomé? Vezmite svoje ratolesti do akvaparku. Letné horúce dni priam lákajú na ochladenie sa pri bazéne. Ale keďže je väčšina akvaparkov krytých a veľa z nich s termálnou vodou, v akvaparku nevadí, ani keď vonku prší. Za vodnou zábavou či relaxom vycestujte kdekoľvek na Slovensku.

Foto: Thermalpark Dunajská Streda

Dnes už takmer každý región na Slovensku ponúka vodnú zábavu v podobe toboganov, šmýkačiek, vodného futbalu, wellnessu a iných atrakcií. Akvaparky a termalparky sú na rôznych úrovniach a v rôznych cenových kategóriách, stačí si len vybrať. Je na vás, či navštívite vodný svet vo vašom okolí alebo sa vyberiete otestovať nejaký susedný. Prinášame vám zoznam tých menej známych vodných parkov naprieč Slovenskom od východu po západ.

Aquaruthenia Svidník

Foto: Aquaruthenia

Na východe Slovenska, v Prešovskom kraji, sa nachádza rekreačné stredisko s akvaparkom vo Svidníku. K dispozícii sú návštevníkom tri vnútorné bazény - relaxačný, soľný masážny a počas letnej sezóny aj vonkajšie bazény s vodnými atrakciami. V lete je pre návštevníkov otvorený plavecký bazén, detský bazén alebo aj bazén s umelými vlnami. Počas celého roka je zároveň v prevádzke wellness centrum (soľná jaskyňa, masážny bazén, Kneipova vodná cesta, saunový svet). Súčasťou areálu je kaviareň, bufety s rýchlym občerstvením, autokemp a stanové mestečko. Parkovanie a wifi sú zadarmo.

Plaza Beach Resort

Foto: Plaza Beach Resort

Villa Plaza Boutique hotel je súčasťou Plaza Beach Resortu. Počas letnej sezóny pre ubytovaných hostí je vstup na letné kúpalisko Plaza Beach v cene pobytu. Ostatní návštevníci si môžu zakúpiť trojhodinový, celodenný alebo plavecký vstup. Toto miesto sa v lete zmení na exotiku s palmami a slanou vodou, a tak môžete na chvíľu nadobudnúť pocit, že ste pri mori. Jeho architektonické stvárnenie inšpirované Gaudim sa podstatne líši od klasických kúpalísk na Slovensku. Deti sa vyšantia v teplom detskom bazéne s novými atrakciami, kde zažijú tajomstvá skalného hradu s vodnými šmýkačkami. Ak už budete mať vody dosť, využite tenisový kurt či stolný tenis. Nechýba kvalitné jedlo a občerstvenie. Za priaznivého počasia sa v piatky organizuje večerné kúpanie.

Meander Park Oravice

Foto: Meander Park Oravice

Na úpätí Západných Tatier, blízko slovensko-poľských hraníc, sa v horskej osade Oravice nachádza vodný svet s geotermálnou liečivou vodou. Čaká vás tatranská príroda a veľa zábavy pre celú rodinu. Termálna voda je vysoko mineralizovaná sodno-vápenato-horečnato-siričitou vodou, s vysokým obsahom železa, s teplotou od 28 °C do 38 °C, vďaka čomu je kúpanie možné celoročne a za každého počasia. V bazénoch vás potešia atrakcie, ako sú umelé vlny, tobogan, perličkové lavice a masážne trysky. Zaplávate si v plaveckej časti bazéna. Hladným návštevníkom naplnia žalúdky reštaurácie, bistro, kaviareň a záhradná kaviareň.

Vodný raj Vyhne

Foto: Vodný raj Vyhne

Uprostred majestátnych Štiavnických vrchov, na miestach kedysi preslávených kúpeľov, v oblasti známej svojimi liečivými termálnymi prameňmi, sa nachádza v malebnej obci Vyhne Vodný raj. Kedysi známe kúpele Vyhne, ktorých korene siahajú do 14. storočia, majú svojho pokračovateľa a stredisko relaxu a zábavy. Nadčasový dizajn, najmodernejšie technológie a ideálna poloha z neho robia lákadlo pre turistov. Prameň má teplotu 37 stupňov, vysoký obsah železa a priaznivo pôsobí na zápaly nervov, ženské choroby, reumu, kožné a srdcové choroby, ale aj na duševnú vyčerpanosť. Okúpete sa v niekoľkých bazénoch, užijete si jazdu na tobogane a zahráte si squash, bowling, tenis alebo volejbal, v pizzerii si objednáte pizzu a v bare dobrý drink.

Thermalpark Dunajská Streda

Foto: Thermal Park Dunajská Streda

V srdci Žitného ostrova, priamo v meste Dunajská Streda, je situovaný novo zrekonštruovaný hotel Thermalpark, ktorý je priamo prepojený s rekreačným komplexom. Termálna voda, ktorá vyviera z hĺbky 1600 m, má priaznivé účinky na pohybové ústrojenstvo. Na 18-hektárovom pozemku sa nachádza 6 vonkajších a 4 vnútorné bazény s termálnou vodou, s teplotou 24°C - 40°C. Najmenší sa okúpu v krytom alebo vonkajšom bazéne. Okrem vodného parku si môžete oddýchnuť vo wellnesse a pre aktívnych je k dispozícii volejbalové ihrisko, tenisové kurty, minigolf a detské ihrisko s hojdačkami.

AMI MÉG ÉRDEKELHET