MOBILITA JE PRE NÁS VÁŠEŇ AJ POSLANIE

Ekologickejší spôsob fungovania a potreba mobility tu a teraz. Aj to sú dôvody, pre ktoré rastie záujem o Active Lease. O ňom aj o spolupráci so so spoločnosťou Slovnaft hovorí obchodný riaditeľ Business Lease Slovakia Michal Chudík.

Foto: Business Lease


Záujem o operatívny lízing pre fyzické osoby rastie. Kde vidíte dôvody?

Dôvodov je niekoľko, ale kľúčové sú dva: ekonomické zmýšľanie a rozsah služieb verzus komfort, ktorý získate. Active lease prináša nielen prevádzku vozidla bez starostí a s mobilitou 24 hodín denne. Ďalším bonusom je, že celkové náklady na mobilitu sú porovnateľné s kúpou vozidla v hotovosti či na úver. Pri Active lease totiž prefinancujete len rozdiel medzi obstarávacou cenou a zostatkovou hodnotou vozidla na konci jeho nájmu, teda iba reálne využitý čas.

Čo to presne znamená?

Foto: Business Lease

Na obstaranie vozidla nepotrebujete vstupný kapitál ani akontáciu. Vozidlo si po celý čas prenajímate. V mesačnej platbe máte zahrnuté všetky náklady spojené s jeho prevádzkou, a to v nasledujúcom rozsahu: registračné náklady, diaľničná známka, PZP, havarijné poistenie vrátane GAP poistenia, náklady na opravy, údržbu vozidla a pneumatík, asistenčné služby po celej Európe, náhradnú mobilitu. Ide o mobilitu s all inclusive službami. Vašou jedinou starosťou je mesačná platba a tankovanie.

To však niečo stojí?

V porovnaní s klasickým vlastníctvom auta pri Active lease skôr ušetríte, a to v priemere 20 až 25 percent na vozidlo. Hoci môžete argumentovať, že vlastné auto by ste mohli predať, práve v prvých štyroch rokoch stráca na hodnote najviac. Neviete tiež predvídať vývoj cien jazdených vozidiel, čo prináša dodatočné riziko straty v prípade horšieho predaja. Po ukončení nájmu sa rozhodnete, či vozidlo vrátite, odkúpite si ho alebo uzavriete novú zmluvu.

Očakávate rast záujmu o Active lease?

Určite, za týmto účelom sme odštartovali aj strategickú spoluprácu s VÚB prostredníctvom spoločnosti VÚB Operating Leasing, a. s. Záujemcom umožní obstarať si vozidlo na operatívny lízing priamo cez pobočku banky.

Silnou témou pre Business Lease je e-mobilita a inovatívne riešenia v mobilite.

Foto: Business Lease

Elektromobilita má u nás zelenú a klientom sa snažíme v spolupráci s partnermi prinášať riešenia šité na mieru. So spoločnosťami Greenway a Greenlogy sme iniciovali vznik e-mobility Ekosystém, ktorý na Slovensku poskytuje komplexnú ponuku elektrifikovaných vozidiel na operatívny lízing spolu s riešením nabíjacej infraštruktúry, reportingu a dodávok zelenej energie.

Najnovšie ste odštartovali spoluprácu so spoločnosťou Slovnaft pri produkte Slovnaft BAjk. V čom spočíva?

Žijeme pohybom a preto sa tešíme, že zabezpečenie mobility klientov prostredníctvom vozidla – a to nielen cez operatívny lízing, ale aj krátkodobý prenájom, car sharing, car pooling či predaj vozidiel po operatívnom lízingu – môžeme vďaka spolupráci so spoločnosťou Slovnaft rozšíriť aj na zabezpečenie cyklodopravy po meste. Náš spoločný projekt Active Leastok prispieva k podpore ekodopravy a plne dokazuje, že mobilita je pre nás nielen vášeň, ale aj poslanie. Snažíme sa klientom sprístupňovať čo najširšie možnosti riešenia mobility pod jednou strechou, k čomu nám pomôžu aj takéto či ďalšie inovatívne projekty.

AMI MÉG ÉRDEKELHET