Dajte marcovému výletu do Prahy špiónsky nádych

Praha bude už len jeden mesiac domovom pre výstavu Bond in Motion, ktorá predstavuje exkluzívnu kolekciu viac ako 75 ikonických vozidiel a rekvizít z filmov o Jamesovi Bondovi.

Foto: Havas.cz

Na výstave na holešovickom výstavisku môžete obdivovať zblízka autá, lietadlá a plavidlá, ktoré definovali štýl a akciu bondoviek. Marcovému výletu do Prahy tak teraz môžete dať špiónsky nádych.

Keď sa minú nárazníky aj predné sklá

Už na jeseň pricestoval do Prahy prvý exponát – Aston Martin V8 z filmu Dych života. Spolu s ním výstava ponúka aj zmenšené modely používané na filmové efekty, ako napríklad zepelín zloducha Maxa Zorina, čím návštevníkom umožňuje nahliadnuť do zákulisia tvorby bondoviek.

Foto: Havas.cz

Aston Martin DB5 - Bond in Motion

Pre účely filmu "Nie je čas zomrieť" z roku 2021 bolo napríklad vyrobených osem exemplárov vozidla Aston Martin DB5. Scény s modelom Aston Martin V8, ktoré sa točili na zamrznutom jazere v Rakúsku, boli natoľko náročné, že tvorcovia museli použiť dve skutočné vozidlá V8 a ďalších päť makiet. V dôsledku toho bola spotreba náhradných dielov taká veľká, že vo výrobni Aston Martin došlo k vyčerpaniu zásob nárazníkov a predných skiel.

Skutočné filmové relikvie

Foto: havas.cz

Výstava Bond in Motion

Každý vystavený kus je originál, použitý v rámci posledných šesťdesiatich rokov slávnymi predstaviteľmi Jamesa Bonda. Výstava tak ponúka nielen vizuálny, ale aj historický zážitok, keďže mnohé z vozidiel boli súčasťou náročných kaskadérskych scén.

Rozdelenie podľa živlov

Foto: havas.cz

Výstava Bond in Motion

Výstava je tematicky rozdelená do štyroch častí – zem, oheň, voda a vzduch, čo návštevníkom umožňuje zažiť rozmanitosť bondovského sveta. Každá sekcia je doplnená o obrazovky s filmovými scénami, v ktorých sa dané vozidlá objavili.

Osobný príbeh za výstavou

Promotér výstavy, Nicolas Borenstein, zdieľa svoj osobný príbeh a vášeň pre bondovky, ktorá ho viedla k organizácii tejto výstavy. Príbeh o náhode, odhodlaní a úspechu priniesol výstavu Bond in Motion do srdca Európy.

Nezabudnuteľný zážitok

Foto: havas.cz

Výstava Bond in Motion

Okrem unikátnych exponátov výstava ponúka aj originálne bondovské koktejly („pretrepať, nemiešať“) a súťaž o atraktívne ceny. Každá zakúpená vstupenka dáva napríklad šancu vyhrať VIP vstupenky na Formulu 1 od Aston Martinu na tohtoročnú veľkú cenu F1 v Rakúsku.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET