Výstava Formuly 1 vo Viedni: len od februára do júna!

Po obrovskom úspechu tejto výstavy v Madride sa organizátori rozhodli ju zopakovať, k nášmu šťastiu, len kúsok za našimi hranicami.

Foto: F1 exhibition

Výstava Formula 1 sa chystá uchvátiť rakúsku metropolu jedinečnou prehliadkou rýchlosti, technológie a dedičstva pretekárskeho sveta. Začínajúc 2. februára 2024 a trvajúc až do 16. júna jari, bude METAStadt vo Viedni hostiť túto nádhernú udalosť a ponúkne fanúšikom a nadšencom vzácnu príležitosť ponoriť sa do srdcového sveta F1.

Tritisíc metrov štvorcových Formule 1

Foto: F1 exhibition

Výstava, ktorá sa začne presne jeden mesiac pred premiérovou Veľkou cenou Bahrajnu v tohtoročnej sérii rekordnému počtu pretekov, sa rozprestiera na viac ako 3000 štvorcových metroch. Výstava predstavuje šesť špeciálne navrhnutých miestností, z ktorých každá ponúka odlišný pohľad na svet Formule 1. Cesta začína sekciou "Kedysi vo Formule 1," kde návštevníci môžu vidieť doteraz nezverejnené fotografie a prežiť najikonickejšie momenty športu. Časť "Jazdci a Duely" oslavuje legendárne preteky a jazdcov, zatiaľ čo "Revolúcia Dizajnom" sa ponorí do inovatívnych technológií formujúcich budúcnosť športu.

Exkluzívne exponáty – vrátane Maxovej RB16-ky

Korunným klenotom výstavy je Maxov Verstappenov RB16, stroj, ktorý mu v roku 2021 zabezpečil jeho prvý majstrovský titul. Tento exponát je viac než len auto; je symbolom zručnosti, stratégie a odhodlania, ktoré definujú pretekanie vo Formule 1. Okrem toho sekcia "Prežitie" predstavuje spálený závodný automobil Romaina Grosjeana z Haasu, pripomienku, toho, ako tisíciny sekundy často delia jazdcov v monopostoch od život ohrozujúcich momentov

Foto: F1 exhibition

Krátky výlet, dlhé zážitky

Foto: F1 exhibition

Ak ste fanúšikmi najrýchlejšieho motoršportu našej planéty, do tohto ročníka pretekov vás nemusí zahriať len pripravovaná nová séria populárneho dokuseriálu Drive to Survive, ktorá mapuje zákulisie predošlého roka vo Formuli 1. Kým tá vyjde na Netflixe 23. februára, môžete byť na novú sezónu už „zahriati“ z Viedne. Pre Slovákov je totiž Viedeň víkendový jednodňový výlet a pritom takáto výstava je na celom svete len jediná. Máme to ale šťastie.

Informácie o vstupenkách

Foto: F1 exhibition

Ceny lístkov sa pohybujú od 32,40 eur za určený časový slot až po 54,40 eur za flexibilný lístok, ktorý môžete využiť kedykoľvek počas trvania výstavy, no najneskôr 12 hodín pred plánovanou návštevou si musíte overiť dostupnosť a potvrdiť svoj príchod.

Potom už stačí do navigácie zadať GPS súradnice 48.23109818,16.45490074, ktoré vás zavedú priamo do METAStadt, ľahko autom dostupného miesta konania výstavy na ľavom brehu Dunaja vo Viedni.

Foto: F1 exhibition

Výstava Formula 1 vo Viedni nie je len udalosť. Je to oslava rýchlosti, inovácie a nezničiteľného ducha motoršportu. S jej jedinečnými exponátmi, historickými náhľadmi a dostupnosťou pre fanúšikov zo Slovenska, sľubuje nezabudnuteľný zážitok pre všetkých, ktorí ju navštívia.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET