Lepšie fotky a videá z mobilu? Skúste tieto vychytávky

Výhoda dnešných smartfónov je fakt, že vždy máte po ruke aj fotoaparát, s ktorým môžete svoje zážitky zvečniť. Ak nie ste práve profesionálny fotograf, no chcete dodať videám a fotografiám trochu viac profesionálnosti, tieto doplnky dostanú vaše fotenie na mobile o úroveň vyššie.


Statív a selfie tyč v jednom od ESR

Foto: doopshop.sk

Praktická, skladná a rôznorodo použiteľná. Taká je selfie tyč, ktorú ľahko skonvertujete na statív pre mobil, aby ste zachytili na fotke aj seba. Fotenie s diaľkovým ovládačom spojeným s telefónom cez Bluetooth dosiahnete aj na vzdialenosti 10 metrov. Ak preferujete selfie tyč, táto má maximálnu dĺžku až 6,8 metra. Po zložení meria tento doplnok len 18,5 cm a tak ho ľahko odnesiete aj vo vrecku.

Stabilizátor DJI OM4

www.youtube.com

DJI - Introducing DJI OM 4

Ak chcete pozdvihnúť úroveň vašich videí v pohybe, stabilizátor pohybu je nutnosťou. DJI OM4 je ideálny pre začínajúcich filmárov. Mobil naň pripnete pomocou magnetickej svorky. Množstvo funkcií pomáha vytvárať časozberné zábery, aj hollywoodske videá. Môžete napríklad určiť, koho má zariadenie na videu sledovať, či pohrať sa s funkciou CloneMe Pano, vďaka ktorej sa ocitnete v jednom zábere hneď niekoľko krát.

Stále v pohybe - vďaka PIVO

www.youtube.com

Pivo- Get Insanely Creative GIFs, Photos & Videos- Indiegogo

Na toto pivo nezájdete vy, toto PIVO bude naopak chodiť za vami. Tento 360º stojan funguje s mobilom na výšku aj na šírku a automaticky sleduje váš pohyb na videu, alebo počas videohovoru. Stačí nastaviť časovač a PIVO vás nasleduje. Viaceré doplnky v PIVO aplikácii vám umožnia byť v zábere až 15-krát a to aj v pohybe, alebo pomôžu zachytiť vytúžené gestá v momentke na fotografii.

Airselfie je nový selfie

www.youtube.com

Introducing AirSelfie

Asi ste sa už stretli so situáciou, kedy zachytiť všetkých ľudí na fotke cez selfie tyč bolo prakticky nemožné. Alebo ste boli v peknom prostredí, no tyč vás obmedzovala v zachytení prostredia, v ktorom ste si fotku chceli urobiť. Na to sú tu airselfie drony. Napríklad AEE AirSelfie, ktorý dokáže vyletieť až 20 metrov, urobí video v kvalite full HD a má 5 MPx fotoaparát. Udrží sa vo vzduchu len tri minúty, čo však na momentku úplne postačuje. Váži len 61 gramov a zmestí sa do puzdra pri mobile, čím vám nikdy nezaberie veľa miesta. V ponuke sú samozrejme aj výkonnejšie a vytrvalejšie airselfie drony, čo však prichádza s daňou v podobe ich veľkosti – ich vlastnosti si však môžete porovnať a vybrať si ten, ktorý sa vám najviac hodí.

PICTAR – z mobilu skutočný fotoaparát

www.youtube.com

Pictar Official Video

Stále spomínate na starý dobrý fotoaparát? Pokiaľ si chcete vychutnať stlačenie klasického tlačidla, no najmä mať plnú kontrolu nad uzávierkou, ISO, svetelnosťou a zameriavaním, môžete skúsiť PICTAR. Do tejto vychytávky zasuniete svoj mobilný telefón a ten vám už slúži len ako displej. Cez aplikáciu si nastavujete všetky podrobnosti fotky, ktorú si uložíte aj do formátov Tiff a RAW. PICTAR ponúka tento doplnok pre rôzne telefóny, vrátane iPhonov.

AMI MÉG ÉRDEKELHET