5 nádherných pláží na Zemi, kde nenájdete biely piesok

Ale ďalšie zaujímavé útvary.

Moeraki Boulders Beach, Nový Zéland

Keď plánujeme dovolenku na pláži, zvyčajne si predstavíme biely alebo žltkastý piesok vedľa krásnej modrej vody. Existujú však pláže, ktoré cestovatelia navštevujú práve preto, že sú ďaleko od tohto bežného výjavu.

Sklenená pláž, USA

V Kalifornii na západe Spojených štátov sa nachádza pláž, ktorá je celá pokrytá farebnými sklenenými kamienkami. Pláž, ktorá sa nachádza v meste Fort Bragg, bola miestnou skládkou až do roku 1967, keď ju začali čistiť. Hoci sa z oblasti odstránila veľká časť odpadu, sklo, ktoré zostalo, sa vplyvom vytrvalého pôsobenia vĺn premenilo na sklenené kamienky. Preto sa neodporúča navštevovať pláž naboso - na pláži stále číhajú ostré kúsky.

​Pláž Papakōlea, Havaj

Na najväčšom z havajských ostrovov nájdu návštevníci biele piesočnaté pláže spolu s nezvyčajnou zelenkavou plážou. Celkovo sú na svete štyri takéto pláže, ktorých farbu spôsobuje zelenkavý minerál olivín z okolitej sopečnej oblasti. Kryštály olivínu sú pomerne masívne, takže zatiaľ čo bežný piesok môže more zmyť, zelenkavá odroda na pláži zostáva.

​Pláž ostrova Vaadho, Maldivy

Nádherný úkaz láka turistov na pláž na ostrove Vaadho na juhu Indie. Bioluminiscenčné pláže vytvárajú morské organizmy, ako sú medúzy a planktón, ktoré podliehajú chemickej reakcii so svetlom. Keď sa tieto živočíchy vyplavia na breh, návštevníkom sa naskytne magické modrozelené divadlo.

​Diamantová pláž, Island

Island je plný prírodných zázrakov, jedným z nich je čierna piesočná pláž posiata malými a veľkými ľadovými skalami. Vďaka tomu vyzerá sopečná pláž okolo jazera Jökulsárlón ako posiata diamantovými úlomkami a kontrast s čiernym pieskom len zdôrazňuje tento dojem.

​Pláž Moeraki Boulders, Nový Zéland

Na východnom pobreží väčšieho novozélandského ostrova Bouldersaki sa nachádza pláž, ktorá vyzerá, akoby ju vytesali draci. Prírodné balvany na pláži Koekohe, ktoré vážia niekoľko ton a môžu dosahovať výšku až dva metre, podľa vedcov vznikli približne pred 65 miliónmi rokov. Balvany sa skladajú prevažne z minerálov, ktoré sa časom vyformovali pôsobením prírodných síl.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET