PARÍŽSKE ZAUJÍMAVOSTI

Chcete si Paríž užiť naplno, ako Emily, hlavná hrdinka populárneho seriálu na Netflixe? Zavedieme vás na ikonické miesta a podujatia, s ktorými si zahráte hlavnú úlohu v meste, ktoré je z pohľadu turizmu lepšie navštíviť ešte tento rok, lebo v roku 2024 sem zamieria davy ľudí na letné olympijské hry.

Foto: Shutterstock


POTULKY PO MONTMARTRI

Foto: unsplash

Najvyšší prírodný bod Paríža stojí uprostred bohémskej štvrte pri bazilike Sacré-Coeur. Z kostolnej veže budete mať celé mesto ako na dlani. Zatúlajte sa do kľukatých elegantných uličiek a doprajte si olovrant v miestnom podniku.

PÁRTY S PÁVMI

Foto: Peacock Society

Peacock Society je jedným z najväčších parížskych festivalov elektronickej hudby, ktorý každoročne priláka desaťtisíce fanúšikov. Nezabudnuteľná párty sa tento rok koná 8. a 9. júna, davy roztancujú aj Jennifer Cardini, Amelie Lens a DJ Harvey.

LETNÝ DEŇ V PARKU

Foto: unsplash

Tuilerijská záhrada medzi múzeom Louvre a triedou Champs-Élysées má korene v 16. storočí. Vďaka dokonalému trávniku, kvetinovým záhonom a storočným stromom vyzerá ako vystrihnutá z rozprávky. Samozrejmosťou sú detské ihriská a kaviarne.

PO STOPÁCH PODZEMNÝCH ZÁHAD

Foto: worldinparis.com

Mesto svetiel má aj svoju temnú stránku: katakomby, kde ležia ostatky šiestich miliónov ľudí. Časť podzemných chodieb, vedúcich popod celý Paríž, je prístupná verejnosti, konkrétne pod štvrťou Montparnasse.

FOTOTERMÍN NA KULTOVOM MOSTE

Foto: Pixabay

Pont Neuf je ikonickým mostom Paríža, má dvanásť oblúkov a vedie aj na ostrov Cité. Masívne kamenné klenby zdobia ornamenty. Most nad Seinou je ideálnym miestom na večerné prechádzky a zárukou romantických fotografií.

OČARUJÚCE PASÁŽE

Foto: Francetourisme.fr

V meste lásky nájdete 21 pasáží, bohato zdobených, krytých priechodov so sklenenými strechami. Pochádzajú z 18. a 19. storočia. Sídlia tam kvetinárstva, butiky či útulné kaviarne so špecifickou atmosférou.

AMI MÉG ÉRDEKELHET