Korutánske zážitky: Ako stráviť večer po lyžovačke

Po dni strávenom na lyžiach sa môžete tešiť na bohatý program plný zážitkov pod hviezdnou oblohou.

Foto: Gert Perauer / Kärnten

Korutánsko, ktoré je vzdialené len približne 400 km od Bratislavy, ponúka skutočnú zimnú idylku. A to aj keď opomenieme dokonalé lyžiarske podmienky. Poďte sa pozrieť čo rakúsky región ponúka po tom, čo sa vypnú vleky.

Potešenie pre chuťové bunky

Foto: Kärnten Werbung

O dobrotách z alpského prostredia sme už písali, vy si môžete exkluzívnu kuchyňu dopriať naživo.

Na Katschberku na vás čaká šéfkuchár Stefan Lastin, ocenený 3 čapicami Gault Millau, ktorý každý štvrtok a piatok ponúka luxusnú večeru "fine dine" v chate Gamskogelhütte. To všetko až po dobrodružnej ceste cez zasneženú krajinu na snežnom skútri a sánkach.

Pre milovníkov fondue je ideálnym miestom sklenená kupola na úpätí svahu Sportberg Goldeck. Hostitelia Christa a Oliver v Landgasthof Marhube vám pripravia nezabudnuteľný večer s panoramatickým výhľadom na hory.

Nočné saunovanie a wellness

Foto. Gert Perauer / Kärnten

Po mrazivej lyžovačke zahreje nielen dobré jedlo, ale aj poriadne prehriatie a relax tela v saunách a wellnessoch.

Kärnten Therme Warmbad-Villach vás pozývajú na saunové noci za splnu mesiaca s relaxom na terase s panoramatickým výhľadom. Jazero Weissensee vám ponúka „Kúpeľ za splnu mesiaca“ s bio vegetariánskymi chuťovkami a možnosťou plávania v čistom jazere. Na jazere Millstätter See si zas môžete vychutnať wellness v kúpeľnom dome s výhľadom na nočné jazero a mesiac v splne.

Nočné dobrodružstvá v prírode

Foto: Tine Steinthaler / Kärnten

Aj keď vyzujete lyže, sa váš program nemusí skončiť pozeraním televízora na ubytovaní.

V prírodnej rezervácii Dobratsch zažijete nezabudnuteľnú nočnú túru bez umelého osvetlenia. Zimná túra na snežniciach vedie k horskej chate Zehnernock s regionálnymi pochúťkami a punčom.

Na chate Naggler Alm nad jazerom Weissensee si môžete vychutnať "pozorovanie hviezd" a spoznať tajomstvá mesiaca a prírody. Hvezdáreň na vrchu Gerlitzen ponúka fascinujúce prehliadky vesmíru a astronómie.

Pre "nočné sovy" je pripravený pestrý program v biosférickom parku Brunnach s lanovkou, horiacimi fakľami a ohňovou šou.

Nočné lyžovanie a sánkovačka

Väčšina ľudí strávi zimné dni v Korutánsku na lyžiach. Ak sa neviete lyžovačky nabažiť ani po zotmení, užiť si môžete aj nočné lyžovanie na umelo osvetlených zjazdovkách, ako je napríklad 2,2 km dlhá zjazdovka v stredisku Nassfeld. V stredisku Dreiländereck sa konajú aj skialpinistické noci.

Ak ste skôr na ranné vstávanie, na "lyžovačke pred deviatou" v Bad Kleinkirchheim vás posprevádza lyžiarska legenda Franz Klammer.

Foto: Michael Stabentheiner / Kärnten

Nočné sánkovanie je tiež obľúbenou aktivitou, s možnosťou prenájmu sánok v rôznych strediskách. Vybrať si môžete napríklad najdlhšiu osvetlenú sánkarskú dráhu v Korutánsku v regióne národného parku Vysoké Taury, alebo traktorový taxík k chate Unterwirthüttn v Bad Kleinkirchheime. A sánky so sebou zo Slovenska brať nemusíte. Požičovne sánok nájdete v mnohých v strediskách, napríklad Innerkrems alebo Heiligenblut.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET