​Pár žil v Disneylande 16 rokov bez toho, aby si ich návštevníci všimli

Owen a Dolly Popeovci boli prvými, ktorí odišli z Disneylandu do dôchodku, a to už v roku 1971.

Disneyland, Anaheim

Pre mnohých môže byť bývanie v Disneylande splneným snom, ale okrem toho, že je to drahé, v súčasnosti to už ani nie je možné. V 20. storočí to však bolo veľmi pravdepodobné − aspoň pre jeden šťastný pár. Dolly a Owen Popeovci žili v Disneylande v Kalifornii od roku 1955 do roku 1971 bez toho, aby si to návštevníci parku vôbec všimli.

V roku 1950 v kalifornskom Anaheime dnes už legendárny Walt Disney stále pracoval na otvorení svojho prvého parku Disneyland. Ako sa patrí, Disney pracoval s tímom odborníkov a manželia Popeovci boli súčasťou tohto tímu.

Jeden z vizionárov spoločnosti, Harper Goff, navštívil konské dostihy organizované manželmi Popovcami. Goffa zaujali odborné znalosti nadšeného páru a navrhol spoločnosti Disney, aby navštívila miesto konania v Los Angeles.

Spoločnosť Disney využila príležitosť a po pretekoch si dohodla stretnutie s Dolly a Owenom s tým, že pracujú na veľkom projekte, pri ktorom by sa im hodila ich pomoc − Disney chce okrem iného do parku priviesť poníky. Krátko nato Popeovci prijali Disneyho ponuku a v roku 1951 sa presťahovali do štúdií Walta Disneyho v Burbanku, aby sa starali o zvieratá.

Keď sa blížilo oficiálne otvorenie Disneylandu, pár požiadal svojho zamestnávateľa, či by im dovolil presťahovať sa do areálu parku, pretože by sa tak dostali bližšie k poníkom. Spoločnosť Disney súhlasila a manželia si mohli vybrať zo série vopred navrhnutých domčekov, v ktorých chceli bývať.

Nakoniec si vybrali farmu s rozlohou 176 metrov štvorcových, do ktorej sa nasťahovali tri dni pred oficiálnym otvorením parku.

Dom bol postavený za samotnou poníkovou farmou a manželia Popovci trávili dni v Disneylande až do roku 1971, keď domček opustili len preto, že sa rozhodli presťahovať na Floridu.

V každom prípade sa manželom podarilo žiť v areáli tak pokojne, že väčšina návštevníkov si nikdy nevšimla, že v parku žijú.

Farma s poníkmi už neexistuje, ale dom Dolly a Owena nebol dodnes zbúraný − hoci teraz zvyčajne odpočíva v kulisách jedného zo štúdií. Budova sa stále občas používa ako rekvizita a návštevníci môžu na hlavnej ulici Disneylandu stále vidieť okno venované Owenovi Popovi.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.


AMI MÉG ÉRDEKELHET