Recept, ako na to: Parené buchty
Táto slovenská klasika snśď každému pripomína detstvo.
Vždy je príjemné naučiť sa recept na niečo nové - najmä ak je to niečo veľmi jednoduché. Buchty na pare patria presne do tejto kategórie. Ukážeme vám jeden z receptov, ako pripraviť toto tradičné slovenské jedlo.
Prísady na cesto:
- 50 dkg múky;
- 5 dkg masla (mäkkého);
- 2 vajcia;
- štipka soli;
- 1 lyžička cukru;
- 2 dkg čerstvého droždia;
- 1 dl mlieka.
Najprv zohrejte mlieko, potom zmiešajte cukor a droždie. Do múky rozdrobte maslo, pridajte soľ a potom vlejte droždie a vajcia.
Tento si zamilujete aj vy! 8 jedinečných pouličných jedál z celého sveta, o ktorých ste možno nevedeli
knedľa varená v pare
Hnetieme, kým nevznikne cesto ako na šišky. Ak je príliš tuhé, pridajte trochu vlažného mlieka. Cesto prikryte a nechajte na teplom mieste kysnúť, kým nezdvojnásobí svoju veľkosť.
Potom cesto na mierne pomúčenej doske roztiahnite a vykrojte dvanásť štvorcov.
Odporúčame vám ho! Za obrovskou palacinkou do poľských Bieščad
Naplňte ich džemom, ovocím, alebo čokoládou podľa chuti. Okraje cesta zlisujeme do tvaru knedlí a dbáme na to, aby náplň nevytiekla.
Varíme nad parou 15 - 20 minút a ešte teplé potrieme rozpusteným maslom. Nakoniec ich bohato posypeme orechmi, mletým makom, strúhankou, alebo grankom.
Zdroj: Vajling
Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:
Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.