Borongós idő? 4 szuper wellness itthon

Borókás szauna a hegyek lábánál? Mi kell még?

Fotó: Hotel Hills

Vége a nyárnak, mögöttünk a tengerparti nyaralás, a grillezések, a víz, a forró napok. Ideje egy kicsit lassítani és pihenni. Szenteljünk néhány órát csak magunknak, menjünk wellnessbe regenerálódni. Akár egy hot dog áráért.

Egy jó szauna, relaxációs medencék, üldögélés a pezsgőfürdőben vagy az aromaterápia és a gyógyító sók hatása. Mindezt egy helyen is megtalálhatjuk egy wellnessközpontban. Néhány óra pihenés nagyszerű lezárása lehet egy tátrai túrának, de egy külön kirándulást is megér.

​A legnagyobb, kétemeletes wellnessközpont Szlovákiában

Ha a legnagyobb, kétemeletes wellnessközpontot keressük Szlovákiában, Poprádra kell utaznunk. Az itteni akvaparknak nyugodt arca is van. A Fire & Water Wellness & Spa wellnessközpont az Aquacity Poprad része. Különféle szaunákat, inhalációs és pihenő szobákat, jégbarlangot, relaxációs medencét, szerelemöblöt és pezsgőfürdőt is találunk itt. A szaunákat kombinálhatjuk is: az illatok paradicsomát kínáló gyógynövényszauna mellett, amely a testre és a lélekre is hat, kipróbálhatjuk a finn száraz szauna viking tüzét vagy a gőzfürdőt, amelyet még a római és a görög birodalom idejéből ismerhetünk. A Smaragd Titok egyesíti az eukaliptuszos aromaterápiát és a szaunát, napunk kicsúcsodása pedig a Himalájai Megtisztulás lehet, amit a himalájai só ismert gyógyító hatása biztosít.

www.youtube.com

AquaCity Poprad - Fire & Water Wellness & Spa

​Mountain Wellness cédrusfából

A lelki és testi belső egyensúlyt a Hotel Horizont Resortban is meglelhetjük Kristályfaluban (Veľká Lesná), egyenesen a Magas-Tátra csúcsai alatt. Ha az elmélkedéshez, meditációhoz, önfejlesztéshez keressük a terepet, jó helyen járunk. Az Északi Szobában – finn szauna – lehull rólunk minden gondunk, testünk regenerálódik, és a lazulás kellemes pillanatait élhetjük meg. A Borókaerdőben a jótékony, páradús gőz kitisztítja a bőrt és beindítja a vérkeringést. A Napsugár infraszaunában beindul a test teljes vérkeringése és a gyógyulási folyamat is. És itt is vár ránk sós gőzszauna, a Himalájai Kristály, amely különösen hatékony az egyre terjedő allergiák esetében.

Fotó: Horizont Resort

​Nature Wellness központ

A felsőerdőfalvai (Stará Lesná) Horizont Hoteltől mindössze öt perc sétára találjuk a Hotel Hillst. A simafenyőből készült finn szaunán kívül eukaliptusz-, gyógynövény- és sószauna is várja a látogatót, az abszolút pihenést pedig további részlegek biztosítják, amelyek egy jó wellnessből nem hiányozhatnak: élményzuhanyzók, jégesés, hűtőmedence, relaxációs illatos helyiség külső terasszal, szabad ég alatti hegyi tó pezsgőfürdővel, relaxációs medence különféle attrakciókkal és pihenőrésszel, jakuzzi és vízi wellnessbárok.

Fotó: Hotel Hills

​Wellness Patince

Messze van a Tátra, és inkább valami közelebbit keresünk Dél-Szlovákiában? Menjünk el a Komárom melletti Patra. Az itteni Family Wellness Hotel & Marina Patince nem csak a maga 27 Celsius fokos termálvizével és medencevilágával varázsol el bennünket, hanem szaunavilága is van. Itt szinte Skandináviában érezhetjük magunkat, hiszen nemcsak finn szauna, hanem magas hőmérsékletű svéd szauna is vár bennünket. A gyógynövényes szauna aromaterápiája pihentető, de egész évben regenerálhatjuk bőrünket a gőzfürdőben, amelynek jótékony hatásai vannak a meggyengült erekre, a vérrögökre és a légzőszervi megbetegedésekre is. Ez most különösen aktuális, hisz a légzőszervi megbetegedések szezonja a küszöbön áll. Ideális pont az i-re egy hosszabb, fél- háromnegyed órás tartózkodás az infraszaunában, ami alaposan átmelegíti és ellazítja izmainkat 40 Celsius fok mellett, ami alacsony hőmérsékletnek számít szaunaközegben.

Fotó: Wellness Patince

De hogy jön ide a hotdog?!

A cikk elején azt ígértük, akár egy hot dog áráért is elérhetjük a wellnessközpontokat. E négy konkrét wellnessközpont esetében ez így is van. A Slovnaft töltőállomásokon futó aktuális nyereményjáték keretében elég, ha a nyereménypontok gyűjtésére szolgáló Slovnaft GO pontgyűjtő mobilapplikációnk van, a Fresh Corben veszünk egy hot dogot, és bármelyik Slovnaft kúton beszkenneltetjük a kódot (online BONUS kártya) a személyzettel. Ennyi. Máris bekerülünk a heti sorsolásba a kétszemélyes wellnesskirándulásért vagy a harminc drótnélküli XIAOMI Redmi 3 Pro fülhallgatóért. A Za dobrotu do wellnessu játék 2022. szeptember 15-ig tart.

AMI MÉG ÉRDEKELHET