7 eszköz, ami életet menthet az autóban

Nem nagy dolgok, de olykor nagyon jól jönnek.

Fotó: 123RF

Ez a néhány egyszerű dolog tényleg nagy segítséget nyújthat, ha valami balul üt ki. Például télen egy baleset miatt beáll a kocsisor, és egyre jobban fázol. Vagy elveszíted a térerőt, pedig segítségre lenne szükséged. Esetleg leereszt a kereked, vagy lemerül az aksid - ezek már mindannyiunkkal megtörténtek. Ne várj a csodára, inkább vidd magaddal az alábbi 7 eszközt!

Mobiljel felerősítő

Fotó: inshop.hu

Wittenberg Handy Power Box 2

A Wittenberg Handy Power Box 2-t kifejezetten autós eszköznek fejlesztették ki, melynek köszönhetően olyan helyeken is lesz térerőd a természetben vagy autópályán, ahol gyenge az adótorony jele. Telefonálni is tudsz vagy akár hotspotot csinálni a mobiloddal, ha ezt az eszközt az autód antennájára csatlakoztatod. A mobiltelefon a Power Box-szal vezeték nélküli kapcsolatot létesít, az eszköz az összes hálózattal és a jelenleg használt mobiltelefonnal kompatibilis. (Ár: 15 990 Ft)

Elektromos melegítő takaró

Fotó: emag.hu

Astone Miller autós fűthető melegítő elektromos takaró

Kellemes, langyos-hűvös időben indultál útnak? Az éjszakák viszont már nagyon le tudnak hűlni... Hiszen a hegyekben még nyáron is könnyen 10 fok alá csökkenhet az éjszakai hőmérséklet, nemhogy ősszel vagy télen. De, ha elakadsz egy hosszabb autóúton, akkor is nagyon jó szolgálatot tehet egy ilyen szivargyújtó csatlakozós Astone Miller (CHB-892131 DC 12V) elektromos autós takaró. (Ár: 10 990 Ft)

Okostelefon-tartó és töltő

Fotó: top4mobile.hu

Az iOttie AutoSense Wireless Dash Mount okostelefon-tartó és töltő azért nagyon praktikus hosszú utazásoknál, mert folyamatosan tölti a telefont. Biztos mindenki tapasztalta már, hogy a GPS nagyon gyorsan meríti a telefon akkumulátorát, ez a töltő azonban segít, hogy akár vészhelyzetben is teljesen fel legyen töltve a mobil, továbbá ez az erős mobiltartó arról is gondoskodik, hogy zötykölődős úton se essen ki belőle a telefon. (Ár: 26 790 Ft)

Fedélzeti kamera

Fotó: edigital.hu

Xiaomi 70mai Dash Cam Pro Plus+ A500S kamera

A Xiaomi 70mai Dash Cam Pro Plus+ A500S menetrögzítő kamerája kiemelkedő képminőséggel, 2592x1944 felbontással, a rendszámok, útjelző táblák és egyéb kritikus részletek rögzítésével gondoskodik róla, hogy minden visszanézhető legyen, ami menet közben történik. Vehetünk hozzá hátsó kamerát is, és akkor rögzíti azt is, ami mögöttünk zajlik. Sok új autóban egyébként már alapfelszereltség a fedélzeti kamera, azonban egy profi készülék beszerzése sokkal kisebb beruházás, mint egy új autóé, nem igaz?! (Ár: 26 990 Ft)

Hordozható akksitöltő

Fotó: lumenet.hu

Osram OBSL300 autó indító akkumulátor

Az Osram OBSL300 autóindító akkumulátor Lithium Starter powerbankje gondoskodik arról, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések egy elhagyatott helyen. A töltő 13 000 mAh-os teljesítményével a legtöbb személyautó beindítható gyenge vagy lemerült akkumulátor esetén is. Sőt tabletet, laptopot és mobilt is tölthetünk róla USB-csatlakozóval. (Ár: 37 090 Ft)

Vészhelyzeti szerszám

Fotó: arumania.hu

Övvágó és üvegkalapács

A HP 10659 vészhelyzeti kalapács és övvágó segíthet kiszabadulni a törött autóból, vagy segíthetsz vele másnak, ha látod, hogy bajba került. (Ár: 3990 Ft)

Autókerék kompresszor

Fotó: mediamarkt.hu

XIAOMI 70mai Lite TP03 hordozható kompresszor

Többet nem kell segítségre várva, leeresztett gumival várakoznod, vagy azon aggódni az autópályán, hogy a következő benzinkúton lesz-e pumpa. A XIAOMI 70mai Lite TP03 hordozható kompresszor motorja kis mérete ellenére elég erőteljes ahhoz, hogy megbirkózzon bármilyen átlagos abronccsal: egy közepes méretű kereket kb. 5 perc alatt fúj fel mintegy 25L/perc teljesítménnyel, 2 bar nyomásra. (Ár: 12 990 Ft)

AMI MÉG ÉRDEKELHET