Természetvédő és Star Wars-rajongó repülők

Amikor R2D2 felkerült a japán légitársaság járatára...

Fotó: JEERAPAN JANKAEW / Shutterstock

Van, aki a kocsiját fóliáztatja le, van, aki a repülőjét. Legyen szó kihalófélben lévő szibériai tigrisről vagy a Csillagok háborújáról, ezek a repülők nem akartak szó nélkül felszállni. Lássuk, mit üzennek!

Elzával Disney Worldbe

Fotó: Getty Images

Nagyon kevés olyan gyerek (és felnőtt) van, aki ne szeretné a Disney-meséket, amelyek köré egész kultusz épült. Ez a kultusz annyira erős, hogy a kanadai légitársaság egy külön gépet üzemeltet, amivel a kanadai Disney Worldöt lehet meglátogatni. A Jégvarázs szereplőivel díszített repülő Orlandóból és Calgaryból szállít izgatott utasokat a tematikus vidámparkba.

Szibériai tigris az orvvadászok ellen

Fotó: Shutterstock

A világ nagy divatházai egymás után utasítják el a valódi állatok szőrméit a kreációikhoz, a szőrmebunda viselése, használata már kínos, ennek ellenére még így is sokan vadásznak olyan védett nagymacskákra, mint a szibériai tigris. Az orosz légitársaság az egyik gépére ennek az állatnak a fejét festette fel, ezzel is kifejezve tiltakozását a veszélyben lévő faj irtása miatt.

Ha Izland, akkor sarki fény... vagy vulkáni hamu

Fotó: Shutterstock

Mi más is lenne az izlandi Icelandair gépére festve, mint maga az Aurora Borealis, magyar nevén a sarki fény, ami számtalan turistát vonz?! Izland egyike a világ legészakibb országainak, ahol fél éven át szinte zavartalanul lehet élvezni ezt a csodálatos természeti jelenséget. A légitársaság ennek a kincsnek adózva díszítette fel gépét.

Japán Pokémonok és R2D2-k

Fotó: Shutterstock

A japán légitársaság nagyon szereti kidekorálni a repülőgépeit. Ennek apropóján egy teljes Star Wars sorozat is készült, amiben feltűnt a barátságos R2D2, az aranyos BB8 és maga a logó is. Ezeket a gépeket a Csillagok háborúja szereplőinek öltözött emberek adták át, csakúgy, mint a Pokémonokat ábrázoló repülőt.

El a kezekkel az Emírségek állataitól!

Fotó: Shutterstock

Az előbbinél egy sokkal magasztosabb cél érdekében kerültek fel dekorációs elemek az Emirates gépére. Az országban – Oroszországhoz hasonlóan – nagyon nagy probléma a kihalóban lévő vagy veszélyeztetett fajok orvvadászata és csempészete. A légitársaság nem szeretne teret engedni az ilyen fajta kereskedelemnek, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy tiltakozásul ezeket az állatokat festette a gépeire.

A Brussels Airlines és Tintin

Fotó: Shutterstock

Mindenki emlékszik még Tintin kalandjaira, amelyben a főszereplő mindig valamilyen érdekes történetbe keveredett fehér kiskutyájával. Sokan azt hiszik, a mese egy francia író tollából származik, a valóság azonban az, hogy Tintin nagyonis belga és egy népszerű képregényből került a tévéképernyőire. A belgák, adózva kedvenc meséjüknek, a kisfiút és az útitársát, Milut festették fel a gépre, mintha ők ülnének a vezetőfülkében.

Aboriginal művészet

Fotó: Getty Images

Az ausztrál légitársaság az őslakosai, az aboriginálok előtt tiszteleg ezzel a művészi festésű repülőgéppel. Az utóbbi évtizedek társadalmi átalakulása során megfogalmazódott az igény a békés együttélés iránt – az ausztrál légitársaság már 1994-ben is tett lépéseket azzal, hogy őslakosok művészetét bemutató mintázatot festett a gépeire (Flying Art Series projektnévvel), amit ráadásul őslakos művészek készítettek.

Szöveg: Pozsgai Brigitta

AMI MÉG ÉRDEKELHET