Fények illúziója a budapesti kiállításon

Szemfényvesztés vagy káprázat? Nézd meg te is a Hold utcában!

A Light Art Museum a fény minden aspektusával elkápráztat. Ennyi vetületről még álmodni sem mertünk volna. Nézd meg a saját szemeddel!

A fényjáték és az illúziókeltés nem új eszköz a művészek körében, ám ahogy a technológia fejlődik és a művészeti ágak is változnak, mindig újabb és újabb alkotásokkal kárpáztatnak el bennünket. Az illúzió, vagyik az érzékcsalódás nem is biztos, hogy a legjobb szó, hiszen már maga a környezet is nagyon egyedi: a Hold utcai vásárcsarnok csodálatos épületében kapott helyet a kiállítás, amitől a látvány csak még jobban felerősödik. Hogy miért egy 19. századi, eklektikus csarnoképületben rendezték be ezt a modern kiállítást? Talán pont a nagy kontraszt miatt, hiszen ki számítana egy régi piacon ilyen meglepő, dizájnerek, vizuális művészek által megtervezett fényjátékra?

Fény minden nézőpontból

Fotó: Facebook/ LAM

Ha kíváncsi vagy, milyen az egykori piaci pultok helyén nemzetközi művészek fényalkotásaiban tobzódni, kisfilmeket nézni, interaktív fény installációkban részt venni, vagy egy fényilluzíóban el szeretnéd teljesen veszíteni a térérzekélesedet, akkor irány a Hold utcai vásárcsarnok! De készülj fel, hogy a lézer, a neon és a vizuális elemek egy pillanat alatt magukba szippantanak.

„A nálunk kiállító művészek a fény kreatív használatának minden lehetséges aspektusát megragadva határozzák meg intézményünk identitását, beleértve a vetítés „mapping”-nek nevezett médiumát, az interaktív és térbeli tervezést, a holografikus kísérleteket, az adatművészetet és más technokulturális gyakorlatot – a történeti művektől a kortársakig." – írjál a LAM honlapján a kiállítást szervezők.

Cím: 1054 Budapest, Hold utca 13.

AMI MÉG ÉRDEKELHET